Hei.

Å stå opp klokka seks er egentlig hardt hvilken som helst dag, men å stå opp seks en mandag midt i ferien er grusomt. Særlig når klokka var nærmere halv to når vi la oss.

Vi pakket rubbel og stubb i går kveld. Ber herved om unnskyldning til eventuelle naboer som ble forstyrret i kveldsroen på Asnes.. For ferga til Strømstad gikk halv ni. Oppmøte minimum en time før. Å få opp fire unger, få dem påkledt og i bilen ante oss kunne bli en utfordring.

Men neida, morgenfrisk gjeng. Alle sto opp, kledte på seg og snublet ut i bilen mer eller mindre våkne.

På ferga hadde vi bestillt frokostbuffet. Jeg har turen med Bohus for tre år siden forsatt friskt i minne. Det var jævlig. Helt jævlig.

Det gikk bedre i dag. Dog ikke bedre enn at Henning og jentene fikk gå på taxfri mens Dis og Yme car i lekerommet og jeg satt i et vindu og stirret mot horisonten. Enkelte vil påstå at det ikke var en krusning på havet. Jeg lurer på hvorfor båter må rulle selv på blankt hav.

Men det gikk bedre da vi satte oss ute på dekk. Utrolig hva frisk luft kan gjøre. Bare man overlever å gå gjennom røykesonen. Det holdt hardt.

Vi fikk også med oss en skattejakt og en dansende hummer… fantastisk!

Vel fremme i Strømstad satte vi kursen mot Nordby kjøpesenter. Yme har vokst ut av sandalene sine. Isa også. Alle skobutikker var utsolgt for sandaler. Vi fant et enslig par til Yme på den fjerde butikken vi var innom, til Isa på den femte. Nå begynte det å røyne på for både den ene og den andre. Selv med lunch som alle var fornøyd med var Dis sine føtter helt utslitt og Yme kolapset både bak bruskasser og frysedisker på Maximat. Tilstanden i bilen etterpå kan beskrives i et bilde:

Det var ikke så langt til campingen. Hafsten resort utenfor Uddevalla. Som vanlig når vi bestiller campingplass på nettet blir veien smalere og smalere og smalere jo nærmere vi kommer. Tror vi satte ny rekord i dag. Den var så smal at ei jente på en hest laget kø. Det var ikke plass å kjøre forbi..

Det var kø i evigheter for å sjekke inn. Men vi fikk litt underholdning da.. Veien inn til campingen var nettopp det. Vei inn. Veien ut går visstnok en annen vei. Så ved siden av innsjekkøen kunne de som bare skulle på dagsbesøk, eller allrede bodde der kjøre.

Men motsatt vei kom en bobil! Og plutselig satt vi midt i en sang av Øystein Sunde. Det var på ingen måte sangen “jeg ligger forrerst i køen” det hadde jo vært trivelig. Nei det var den sangen om de to som møttes på en bru og ingen ville rygge. Evt en Fleksnesepisode..

Ingen ville gi seg. Det var stillingskrig i flere minutter. Det bygde seg på med biler bak. Dama i bobilen kom ut og kjeftet, veivet litt med armene og pekte.. mulig de bare skulle til parkeringen like borte for, hva vet jeg…

Så begynte køen vi sto i å bevege seg. Så de to bilene som skulle i samme retning som oss fikk slippe inn der. Bobilen kjørte videre, uten noe særlig til smil.

Synd at ikke folk bare kan være litt blide og hyggelige. Ta livet med ro og ha ferie når det er det man har. Rygge litt og slippe andre forbi.. Ville dog ikke vært så god køunderholdning for oss da.

Med unntak av at det tok vinter og vår, for ikke å snakke om en het sommerdag å få sjekket inn så er Hafsten resort en veldig fin camping. Vi har strøm og vanntilkobling, det er to bassenger og stor sklie, tre lekeplasser og strand. De har nordeuropas største zip-line. Og ponnyridning. Mormor, morfar og tante kommer i morgen og like bortenfor her er en enorm Biltema. Noe for enhver smak med andre ord. Og Yme, han er i himmelen. Etter å ha fått et tips om en ny Netflixserie, Ultimate Beastmaster, der enorme hinderløyper blir forsert ligger han enda mer i hardtrening. Og campen har eget utetreningsområde! Kan det bli bedre. Dis ligger som en skygge og prøver alt broren gjør. Jeg håper jeg aldri havner i slosskamp med noen av dem…

Kvelden ble avsluttet med nachos i vogna og Lassemajafilm på tv. Livet er godt på camping. Nå er det natt, i morgen er en ny dag. Innkjøp av elektrisk grill. To uker i vogn uten å grille er litt i overkant… men med grillforbud (som vi veldig godt skjønner) må man jo investere i nytt og lovlig utstyr..