Hei.

Det har vel ikke gått så mange hus forbi at det er litt krise i fastlegeleiren. Fastleger jobber seg ihjel over det lange land. Og det pøses inn oppgaver fra både fjern og nær.

Når man sitter der med ryggen mot veggen, innerst i et hjørne så er det lett å tenke at alle andre er fiender og at de vil en vondt.

Jeg skal innrømme at den tanken har streifet meg når det gjelder både Helfo, NAV og ørten forsikringsselskaper..

Helfo. Et mangehodet troll som aldri blir fornøyd. Enten takster man for lite eller for mye. Ikke er du god nok for å søke om dekning av ernæringsdrikker men når det kommer til drosjerekvisisjoner da er du plutselig god nok. Eller er det kanskje pasientereiser det siste der…

I allefall, man glemmer fort at bak trollet sitter det faktisk mennesker. Som antagelig er nesten like slitne som fastlegene. Som har sine regler og systemer de må følge og ikke kommer seg ut av..

Et sånt menneske “traff” jeg i dag. Det vil si, jeg traff henne ikke, men hun gjorde en lang og tung uke mye triveligere og jeg gikk helgen i møte med et smil.

Det aner meg at aktuelle saksbehandler hos Helfo også har lest litt av denne bloggen og vet at undertegnede fra tid til annen får litt lavt blodsukker og leter fortvilet rundt på sykehjemmet etter godter..

For med et vedtak på blå resept lå en liten pose. Med skryt for å ha fylt ut alle punkter riktig i søknad om individuell refusjon. Og en eske drops. Kan det bli bedre på en fredag? Pasienten får medisinene på blå resept, jeg får drops. Vinn vinn!

Og Helfo.. Helfo er ikke et troll. Helfo er trivelige folk som har lyst å samhandle med fastlegene på en god måte. Så har de noen regler og retningslinjer som av og til er hinsides sunn fornuft, men det kan jo ikke de stakkars saksbehandlerne lastes for..

Så i kveld sender jeg et lite ❤️ i retning helfo.. takk for drops og god ukeslutt!

1 Kommentar on Når Helfo leverer…

Stengt for kommentarer.