Hei.

I morgen, mandag har Yme bursdag. Tenk det. 6 år siden den søndagen da kirkebesøk ble erstattet med fødsel. Eir skulle synge i kirka sammen med himmel og havklubben. Det ble uten mamma og pappa som tilhørere.

Og i dag ble det feiret. Ønsket var en pokemonkake. Eir hadde nok ønsket å få lage kaka alene, men jeg og Isa skrek oss til å få lov å lage bokstavene i allefall. De sto ikke helt i stil til den Pikachuen som Eir lekkert danderte. Bursdagsbarnet ble fornøyd.

Dis var klar sånn ca to timer før selskapet begynte. Satt fint på plassen sin. Ventet på kake.. Faren hadde sprengt hennes pokemonballong så den hang flatt ned fra stolryggen, men det la ingen demper på iveren. Bursdag. Og når det er bursdag så er det alltid en sjans for at det er hennes bursdag. Hvem vet liksom. Mai.. kan godt være mai i dag.

Endelig ble klokka tre. Gjestene kom som perler på en snor. Og det ble kake. Med stjerneskuddfontene. Yme var litt usikker på om han kanskje burde blåse ut dem også og Henning åpnet døra akkurat tidsnok til at brannalarmen ikke gikk..

Vi prøvde oss på danseleken. Men det var bare bursdagsbarnet som danset så vi gav oss. Å sprenge ballonger var gøy for de fleste, men etter at bursdagsbarnet fikk en flenge i panna og søsteren holdt på å gå i bakken av overivrige unger som skulle ta henne gav vi oss med det også. Frilek funket. Noen spilte spill, andre lekte med Pappa gris og noen fant en dinosaur. Alle lego var låst inn på Dis sitt rom, og det var altså mye enklere å rydde i dag enn for to år siden.

Ingen gråt, alle fikk godtepose på fiskestanga og bursdagsbarnet var svett, uten stemme og helt uslitt da det hele var over. Akkurat som det skal være.

Det vil si, helt over var det ikke, for da gjestene dro kom bestemor og bestefar og så tok vi en runde til. Med gaver. Og en meget beskjeftig lillesøster som gaveutdeler. Egentlig lette hun etter sin pakke, men fant til sin forfjamselse ut at absolutt alle var til Yme. Men greit nok, det var bursdag, hun fikk kanelsnurr, livet var greit selv om Yme stakk av med pakkene.

Vår Yme, seks år. Det var ikke enkelt å få sove. I morgen er den egentlige dagen. Mamma og pappa har hold igjen en pakke som skal gis på senga. Det blir vel antagelig krone i barnehagen. Bursdag er flott når man er liten.

 

9 Kommentarer on Bursdagsfeiring….

 1. Han er en bra fyr, han yme. Og jaggu har han bra familie også. Og for en kake!!!!

  Gratulerer med fødedagen til deg, Laila, og med fødselsdagen til Yme!

 2. Så passelig at jeg nå ratter mig inn på Ymes 6 årsdag! Jeg har med stor glede lest Ymes blogg!!! Till stor glede og virkelige refleksjoner over det å väre barn. Her har latteren runget i residenset mitt. Så mye morsomt som den fyren Carlsberg på danskebåten, 17 maifeiring på Setskog ikke minst!! Ymes oldemor var det artig å se igjen!…. og mye mer…
  Full av utropstegn og god fölelse. Når jeg gikk tur igår så jammen kom jeg på noe fra teksten ett sted og kunne ikke holde meg latter.
  For en mamma du er!
  Hils nå han Ymegutten gratulerer med dagen hvis han husker meg 🙂 og gi han en klem hvis han vil 🙂
  (Ligger litt etter med dine inlegg men jeg tar det igjen etterhvert)

  • Eir laget pikachu. Jeg laget faktisk bunnen helt alene. Kremen også (glemte sukker men tror ikke noen merket det.) Og kjevlet den røde, sorte og hvite fondanten..
   Livet i Casa Didriksen Vil gjerne at du leser denne blogposten Bursdagsfeiring….My Profile

 3. Gratulerer til bursdagsgutten!

  Ja, bursdag er gøy når man er barn og ungdom, men etter som alderen stiger, minker ofte gleden proporsjonalt når man når et punkt. Da er det ikke gøy lenger, men det burde det være, for det er ingen selvfølge å få bli et år eldre..

  Beste hilsen Ingrid
  Ingrid Vil gjerne at du leser denne blogposten Matvarer jeg alltid har i husMy Profile

 4. Gratulerer så mye til Yme 🎉 skjønne Dis klar for feiring da ❤️ Håper dere har kosa dere masse med feiring 😊

Stengt for kommentarer.