Hei.

Jeg må jo nesten fortelle om hvordan dagen i dag gikk hjemme. For det var ikke alle som hadde troen på at det skulle gå så bra. Mormor for eksempel. Som har kjempet sin del med kamper mot en egenrådig Yme, slitt sine timer med en vrælende Dis.. Mormor så for seg både den ene og den andre ulykken som kunne skje.

Det kunne begynne å brenne. Eir kunne skjære av seg en finger. Dis kunne klatre over verandaen. Det kunne bli oversvømmelse. Yme kunne rømme til skogs eller begynne å gå langs veien eller springe på hav. Isa kunne bli sur og lei seg. Isa kunne låse seg inne på do og gråte fordi Eir var slem. I det hele tatt, en verden av muligheter for katastrofer.

DET GIKK SÅ BRA!!

Eir og Sofie sto opp når jeg dro på jobb. Dis fikk både mat og klær. Yme og Sofie bygget en superkul Playmobil-racerbil.


De bakte boller og de bakte kanelboller. De spilte Let’s dance now. Det ble litt krangling om hvilken sang de skulle danse til men det gikk bra. Dis fant ei gammel flaske med sikkert noe sur melk som hun drakk. Hun ble litt sur, antagelig mest trøtt, men da satte de på Peppa Gris og byttet på å se på sammen med henne. Isa hadde besøk og fikk mer besøk. De endevendte loftstua og hylte og lo. Sofie fikk dem til å rydde og Eir godkjente. Det ene besøket gikk amokk med en sminkekost på det andre. De fikk vasket det meste bort. Og fikk den ene av dem til å rulle ut boller slik at de andre roet seg ned.


Så laget de middag. Kjøttkaker, brun saus og erterstuing. Og potet.


Da bestemor kom hadde hun med to poser kanelsnurrer, men det var helt unødvendig for det hadde jentene allerede bakt. Så de ligger i fryseren.

Når jeg kom hjem spilte de WIII. Og det de ikke hadde klart på hele dagen klarte jeg på to minutter. Jeg fikk både Dis og Yme til å vræle, høyt og synkront, for det var leggetid. Det ble en litt lang dag på kontoret i dag og.

Men altså. Jeg er stolt av disse to her. De sto i det og klarte brasene. De kan litt mer enn å sitte hjernedød foran en iPad med telefonen i den andre handa. De var kjempeflinke hele dagen!


Om jeg skal pirke på noe så er det at det går an å svare å meldinger med mer enn ett ord. Hun slo til der på den midterste, men der var det også flere spørmål. For det var ikke bare mormor som var litt bekymret for hvordan dagen i dag skulle gå. Jeg må innrømme at jeg var bittelitt skeptisk jeg også. Men kunne jo ikke si det på forhånd…


Kvelden har vært vakker på verandaen. Ungene la seg. Vaktradioen har klokelig holdt munn. Så mitt eneste dilemma er: hva er en slik dag verdt? I kroner og øre? Og da må det legges til tre timer i går kveld som innbefattet legging av både den ene og den andre og at de må tidlig opp i morgen og passe slik at Henning får sove etter nattevakt.. Så vi snakker jo en tolv timer barnevakt her, med eneansvar for hus og hjem.. Folkens, fyr løs, bankkontoen venter i spennning.

 

8 Kommentarer on Eir og Sofie… superbarnevakter..

  1. Så flinke de er💖 hva med å la de velge en opplevelse? Må absolutt påskjønnes, men tenker det må være noe de begge virkelig har lyst til 💖

  2. Så flinke de er💖 hva med å la de velge en opplevelse? Må absolutt påskjønnes, men tenker det må være noe de begge virkelig har lyst til 💖

  3. 250 kroner hver? Jeg er ikke for å gi så altfor mye for slike jobber når de er unge, det ballet fort på seg☺ Veldig flinke jenter da- jeg er imponert!

  4. Gurimalla, så flinke unger du har! Både de lånte og egne, å få ferdig mat hadde jeg sikket betalt blodpris for 🙂

Stengt for kommentarer.