Hei. 

“Ser du har fått en ny drage!” Jordmoren smilte til meg ved morgenkaffen. “Du får stadig nye drager ser jeg!”

En rask titt på min facebookfeed fastslo utsagnet ganske kjapt. En helt ny gress og ild type. En vakker mørketype. En flott jord og vann type.. 


Det har gått mye i Dragon City i sommer. Et etter min mening ganske intetsigende spill der du aler opp drager. Gir dem mat og utkjemper kamper. Får gull og diamanter slik at du kan åpne opp flere øyer for å bygge reder til flere drager. Henning har spilt det i flere år, Eir også. De er jo langt opp i level.. Isa spiller det. Og Yme. Yme er helfrelst. Har nå kommet til level 24 og puster faren og Eir i nakken. Yme har fått mormor på kjøret og en stadig utveksling av mat, egg og gull skjer. Forledendag holdt hun på å gjøre huset her arveløst da ingen av dem svarte på hennes forespørsler. Bortsett fra Yme da. Og etterhvert både Henning og Eir når de forsto alvoret. 

For det er poenget. Man må jo hjelpe hverandre. Sende ting og hjelpe til med oppdrag. Og da må man være koblet til en facebookkonto. For ellers kommer du jo aldri opp i level. Det vil si, du kan jo betale for de samme greiene. Men det er jo rimelig uaktuelt… 

Så Yme spiller Dragon City på min konto. Venner og mindre nære venner bombanderes med drager og forespørsler om hjelp. Gamle damer på pasientlista mi spiller også Dragon City viser det seg. Gull og magiske sopper har byttet eier. Yme planlegger å sende julekort som takk for hjelpen. 

Men jeg spiller altså ikke Dragon City. Jeg sitter ikke på kontoret og klekker ut egg for å få en gress og ilddrage. Sånn bare til info til lønn og personal. Som antagelig også får både forspørsler klokken 10:34 og 13:27. Det er Yme. Ikke jeg. Og om du får en forespørsel så vennligst svar, han må jo knuse faren. Sånn før jul i allefall. Forespørsler fra Henning kan dere derimot glatt overse.. Han trenger ikke mer hjelp. 

Så må jeg bare i samme åndedrag beklage til alle jeg har stjålet penger fra, ødelagt landsbyen til og gravd opp skattene til. Igjen, det er altså ikke jeg som spille Coin Master. Det er Yme. Sånn det meste av tiden.. nesten… i allefall noen ganger… Og Yme ser gjerne at noen sender ham det tigerkortet og løvekortet. For da får han nemlig 150 spin….. sa han….