Hei.

Natt til fredag ble Dis syk. Sånn siden det var starten på vinterferien mener jeg. Da må jo noen bli syke.

Fredag og Lørdag gikk forbi med strålende sol. Og søndag var formen såpass at jeg forselo en tur ut. Grille pølser på bål til middag. JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA!!!!!! lød det fra henne som fortsatt var bittelitt feberblass på øynene. NÆÆÆÆÆÆÆÆI!! lød det fra Eir og Yme som lå i hver sin stol med hver sin iPad.

Etter en stund med hyggelig og vennskaplig småprat (les den dryppende ironien i siste setning) var vi altså ute. Turen skulle være ca fire hundre meter. Ingen stigninger, fint føre.

Humøret på de to eldste var blitt betydelig bedre. De la i vei med en sekk med ved og skulle gjøre klart til bål.

Den minste, hun litt feberblasse hadde også skiftet personlighet. Hun hadde IKKE tenkt å sitte på et akebrett. Det var mer så man tilbød henne en heistur ned i det aller varmeste når man forsøkte å sette henne på rattkjelken. Hun hadde heller ingen intensjoner om å gå selv.

Turen ble tilbakelagt på mine skuldre.

Og det er utrolig hva litt fruktnøtt og et par pølser gjør med humøret. Fra dypt deprimert til nermere lykkerus på to minutter. Bål ble det og vakre bilder og ren idyll. I allefall så lenge det var sjokolade igjen.

Etter maten skulle Yme ake litt på det berømte akebrette. Det inngikk ikke i planen til hun der litt feberblasse. For akebrettet skulle hun ha! Å sitte på. Bare det ikke beveget seg. Frustrasjonsnivået hos både hun feberblasse, storebroren og søsteren som forsøkte å megle tilsa at nå var turen over.

Hun lille med litt feberblasse øyne hadde IKKE tenkt å gå. Hun hadde heller IKKE tenkt å sitte på et livsfarlig akebrett som beveget seg fremover.

Eir og Yme fikk bilnøklene, mormoren sto i solnedgang og testet 4G-nettet for å få med innspurten på kombinertstafetten.

Det er da man tar i bruk alle sjofle triks i boka..

“Dis, skal vi gå hjem til iPaden din? Skal du hjem og se på Ipad?”

Jepp, det funka.

8 Kommentarer on Søndagsmiddag i fjæra

  1. hehe. iPaden er kjekk å lokke med ja. her skulle jeg gjerne brukt den litt i går sia storesøster var frisk og lillesøster syk og klengete, men den ble forlagt et sted på lørdag eller rettere sagt gjeMT bort for å få ei frøken til å glemme den litt av. og nå klarer jeg ikke å huske hvor den ble lagt.

  2. I går kveld så tenkte jeg på ytre og indre motivasjon. Og kom til at begge deler er helt ok, målet var å komme hjem og dit kom dere jo, om ikke plutselig 😊😊 og ja, du fanget noe flotte motiv på minnebrikke. Jeg kunne drømt meg bort der nede i fjæra .

    God uke til dere og god bedring til Dis 💕
    Nann Karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Om kaker og kostholdMy Profile

  3. Det er så innmari lov å lokke med ipad, og jeg håper mormor også ble fornøyd med resultat og dekning!

    Håper alle er helt friske og raske, inkludert deg selv!

Stengt for kommentarer.