Hei.

Jeg har vinterferie denne uka. Og siden Eir vanligvis styrer kjøkkenet her så tenkte jeg at jeg og Isa skulle prøve oss i dag. 

For det blir fort litt sånn at hun i midten, hun som ikke gjør så mye av seg, hun blir litt glemt. 

Isa’s absolutte favorittmiddag er tomatsuppe. Eir vrir seg i krampe og faren forsøker å være et godt forbilde med setningen “det er ikke det at jeg ikke kan spise det, men det er altså ikke favoritten” og skylder på halsbrann… 

Men i dag fikk Isa bestemme. Sånn nesten, for jeg foreslo hjemmelaget tomatsuppe og kjøttboller. Og så tenkte jeg å være smart. For om Eir vrir seg i vemmelse over den minste tomatbit så er det ingenting imot hva Isa gjør om hun aner løk i det hun spiser. 

Vi satte i gang. Skar opp rødløk og paprika og kamuflerte et fedd med hvitløk. Vi finhakket og knadde i karbonadedeig sammen med parmesan og jarlsberg. Og det ble altså verdens fineste kjøttboller. 


Så freste vi fenikkel og løk og gulrot. Puttet i litt tomatpure til den oljet seg og hadde i både hvitløk og knuste tomater. Vi kjørte stavmikser og tynnet med buljong. Og fikk den beste suppa ever. Og en hel chili! 

Yme gav middagen en sterk femmer, mormor strakk seg til ni. Faren var i det gavmilde hjørnet og gav seks og Eir en svak toer (noe kokken alldeles ikke unnlot å krangle på siden Eir ikke engang smakte på suppa og mente at det trakk mer ned at kjøttbollene var tørre enn at de smakte godt) Sofie mente som vanlig at vi lå hakket over moren i matlaging da hun hadde glemt svære tomatbiter i sin hjemmelagede suppe. 

Kokken selv var strålende fornøyd. “Mamma! Mat smaka MYE bedre når æ laga dein sjøl! Å telåmæ når dæ e masse greier æ ikke lika i dein så smaka dæ kjæmpegodt!” Restene ble fortært til kvelds!


I morgen er planen langstekt ribbe.. Hadde så mange fryseren så om de skal bli spist før jul er det best å starte..

2 Kommentarer on Det man ha laga sjøl det smake no bæst…

  1. De kjøttbollene hørtes veldig gode ut! Og suppa. Del gjerne oppskriftene 🙂

Stengt for kommentarer.