Hei..

Noen ganger ser jeg på Yme og tenker at det er da merkelig hvordan han får de mest feminine ting til å bli en gutteleke. Den rosa, blingblingblinkende barbievogna fungerer fint som bil f.eks. Det er liksom ingen tvil hvor interessen går. Nå for tiden er det brannmenn. Hageslanger, sugerør, tepper.. Det slukker brann alt sammen. Vi har det best vannede bringebærkjærr i Norges land, jeg lover..

IMG_6223

Isa får selv et gresstrå til å være en prinsesse på jakt etter et ball eller en prins og selv politibilen som Yme bygget av lego kan på et øyeblikk forvandles til et gresskar eller noe som passer inn i prinsesseleken.

Men i dag syntes jeg Eir tok kaka. Tror ikke hun merket det selv en gang. Det bare ligger der inni henne. Det må liksom få utløp på et vis. Skolestart har vært hard. Moren har vært nådeløs. Unger på 7 år går IKKE med sminke på skola. Det hjelper ikke at sommeren har vært vakker og snill og inneholdt både ferskenfarget øyenskygge, lebestift og maskara de fleste dager. Et sted går grensen. Egentlig går den for lenger enn lengst siden, men vi skulle jo ha det koselig i sommer. Men som sagt, kommer ikke på tale, ikke i det hele tatt å sminke seg for å gå på skola.

Følgende samtale fant sted på badet i kveld..

Mamma, i dag var det skikkelig morsomt på SFO!

Så fint da, hva gjorde dere?

Vi tegnet med kritt på asfalten. En regnbue.

Så morsomt. Ble det fint?

JA! Og så blandet jeg fargene og da ble det skikkelig fin foundationfarge!

Fondationfarge?

JA! Også når man moste de krittene så ble det sånnt pudder og det var skikkelig mykt og minnet litt om rouge!!

Rouge??

JA!! Og når vi tegnet regnbuen så tegnet vi først en hard strek og så duset jeg den ut med fingrene.

Duset det ut?

JA!! Sånn som du gjør med sånn dekkpenn under øynene vet du. Det var skikkelig kult!! Eva syntes vi var flinke! Hun likte også foundationfargen! Natta!

 

Jeg gir opp, jeg skylder på farens gener……. Men nei, det blir fortsatt uaktuelt med sminke på skola!

IMG_5892

1 Kommentar on Altoppslukende interesser

  1. Hehe, vi er fortsatt på sminkefri skoledager. Eldste går nå i sjette klasse og jeg er minst like nådeløs. Men er det klassefest eller klubbkvelder, kjært barn har mange navn, da kan det gjøres unntak.Og som hos dere kan alt forvandles i henhold til hvem som leker. Jeg lar meg fasinere!

    Og så har de begge begynt å øve seg på hæler på senter. Lave riktignok. Søknad innvilget. Mor er inhabil.
    Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Siste stopp: Club La Costa WorldMy Profile

Stengt for kommentarer.