Hei.

Ferier er noe herk! Sånn søvnmessig altså. I kveld var planen klar. Tre unger sovende klokka åtte var målet.
Halv syv var vi i skarp rute. Yme, som hadde feber i går har egentlig vært i fin form i dag. Men pappaen blir hjemme med ham i morgen slik at han er ordentlig frisk før han tar fatt på barnehagen. I allefall. halv syv var han i pysj og klar for senga. Pappaen la.

Syv kom han og pappaen ned igjen.  Må man bæsje så må man bæsje. Yme altså. Så var det et kjapt bleieskift og opp i senga..

Kvart over syv tuslet jeg opp med Isa. Karstein og Petra besøkte Oslo, men ti over halv åtte sov Isa søtt.

Kvart på åtte la jeg Eir. Innså jo at planen om tre sovende barn til åtte hang i en tynn tråd, men håpet er lysegrønt, lyseblått eller i alle fall lyst.

Fem kapitler og vissheten om at det er rektor Ahlberg som lager de falske hundrelappene i LasseMajas skolemysterium senere var det tid for søvn og både jeg og Eir sovna nesten. Nesten er vel et stikkord her. Med et “godnatt” og muss på kinnet tuslet jeg nesten lykkelig ned trappa klokka 20:17 og tenkte: “dette her gikk da nesten for bra”

Jepp, det gjorde det.

Hadde akkurat satt rumpa ned foran Pc’en da det hørtes et vræl fra andre etasje. Om Isa hadde mareritt, måtte på do, alt på en gang eller ingen av delene vites ikke men det var intense hyl. Eir som nesten, nesten var sovna (før elleve for andre gang på to og en halv uke..) våknet jo helt. Isa sovnet etterhvert.

Det gjorde jo ikke Eir. Lys våken og alldeles ikke innstilt på søvn. Ørten runder opp og ned trapp skriver vi 23 og vi sover fortsatt ikke. Masterplanen om sovende barn, stearinlys, kjærestekos med gløgg og rester av julekaker og twist gikk rett i dass.

Trøsten er at Yme og Isa sover og to av tre er jo ikke ille.

Satser på bedre lykke i morgen. Da er det hverdag, tidlig opp, skole, fotballtrening, vakt, lekser og forhåpentligvis trøtte unger til kvelds. For jeg kjenner at jeg trenger en kveld snart. Ikke bare en veldig lang dag……

Noen som er i samme båt?

Yme, klokka halv to natt til første nyttårsdag.

15 Kommentarer on Prosjekt “Snu døgnet”

 1. Haha, dette hørtes frustrerende kjent ut;)
  Jeg trøster meg med at det er skole igjen og vet at kveldene går seg til etterhvert. Håper jeg! Håper de gjør det hos dere også – søvn er ikke oppskrytt:-S

  God ny uke
  og god klem:)

 2. Jeg vurderte først å vente til i morgen tidlig med å kommentere…Ungene er i seng, godt etter normal leggetid og begge sover ( enda lenger etter normal leggetid). Det er en av fordelene med større unger, de holder seg i senga uten altfor mye støy.
  Det er flere år siden jeg innså at det å innføre normal døgnrytme kvelden før skolestart ikke funker på mine håpefulle. Her kjører vi en mellomting denne kvelden, og så går de svært frivillig i hi til vanlig tid eller litt før den dagen skolen har startet…Sure om morgenen er de uansett, men vi slipper disse forbaska timene med å prøve å sovne.

  • Sikker lur stategi det der, men hadde vi ikke prøvd hadde nok klokka blitt enda mer og med erindringen om hun som sovna på SFO i romjula fremst i panna tenkte jeg at jeg i allefall måtte prøve..

 3. Heisann i disse sene nattetimene. Man kan jo trygt si at ikke vi (jeg) heller er tilbake i normal døgnrytme.

  Det gikk derimot veldig lett å legge lillefrøkna, men hun er jo inneforstått med at det er sengetid 2130 før skoledag, og er gammel nok til å bli på rommet til hun sovner. Det er vel verre med mor her i gården. hehe

  Snubler innom her via sovebebibloggen 🙂

  Og det første jeg legger merke til er barnas navn, Eir, Yme og Isa?
  Så utrolig nydelig, og jeg får skikkelige norrønske vibber. Kommer selv nordfra og er oppvokst på norrøn mytologi, Sigurd Drakedreper serien og karatekid! haha.

  Men fra spøk til alvor, min favorittbok som barn var “Til kamp mot jotnene” av Lars-Henrik Olsen. Hvis du liker slikt, anbefaler jeg den. Moro for både barn og voksne.

  Og gratulerer med dagen på etterskudd 🙂

  • Hei og velkommen hit! Moro med nye navn i kommentarfeltet. Eir og Yme er norrøne navn. Isa tror jeg egentlig er indisk, men vi syntes det passet med Eir og var fint 🙂

 4. Uff ja, det har en tendens til å skli helt ut her i ferier! Jeg er B-menneske i utgangspunktet, så jeg blir fort sittende oppe aaaalt for sent når anledningene byr seg… Heldigvis har jeg og eldstemann vært noen dager i Norge nå, og ettersom vi i England ligger en time bak har jeg fått en fin anledning til å snu døgnet litt igjen 🙂

 5. Kanskje ikke heeelt, men har hatt to måneder med en toåring med lakenskrekk, så jeg vet hva det er snakk om. Slitsomt!! Nå er imidlertid poden i rute. Det er verre med døgnrytmen til mor og far…

 6. OH YEAH! Samme båt her!

  He ligger i lekegrinda si NÅ og har the time of her life! For vi sovna så DET SANG begge to klokka 18.30… Og sov i halvannen time… Skulle jo bare mate litt…

  Lurt?

  Lurer på om den duppen kan ha gitt alvorlige ringvirkninger på tiden fremover. Vi var jo allerede skakkjørt så det holdt.

Stengt for kommentarer.