Hei.

Vi har supre medhjelpere på kontoret. Til tross for at vi udugelige leger ikke klarer å vaske etter oss på pauserommet, ikke klarer å rydde etter oss på akuttrommet, ikke klarer å sette på kaffetrakteren, ikke husker å ta med egen mat men stadig stjeler deres og i allefall ikke husker de rette takstene så er de stadig like blide og hjelpsomme…

Men ovennevnte små skår i hverdagsgleden irriterer jo og det har i lengre tid vært forsøkt en praksis med smekk på fingre, påpekning av feil, sinte blikk, trusler om ikkegodkjent turnus og kraftig kremting.. Dette har igjen ført til at den ene (etter tips fra henne selv bare så det er sagt) nesten er blitt omdøpt til Arghild i stedet for Ragnhild som hun egentlig heter.

Men nå er strategien endret. Om det er julefreden som har senket seg i hjertet, eller mer en utspekulert strategisk planlegging som ligger bak vites ikke… Rundt omkring i skuffer og skap, et nytt sted hver dag har Arghild, altså Ragnhild gjemt en pose med rosa og hvite skummnisser! God oppførsel belønnes med en skumnisse fra hennes rikholdige lager. Skumnisser trekkes inn ved hyppige overtredelser. Leger er enkle sjeler, vi er ikke så kompliserte. Dette forstår vi. Belønningsystem virker. Vi setter takster selv, vi lærer oss å sette på kaffetrakteren (vel jeg har ikke strukket meg så langt, men mulig jeg gjør det om det vanker sjokoladenisser nærmere jul). Så herved er det bevist… ros fører mye lengre enn ris…

Dette bringer meg over til dagens egentlige tema. Jeg har lenge undret meg over hva folk får seg til å ringe til avisen og klage over i åpen linje. Her tidligere i høst sto det å lese:

Det er så grusomt irriterende med folk som kjører rundt i gule biler. Det finnes diagnoser for slikt!

Hvis du klarer å irritere deg så mye over at folk faktisk velger å kjøpe seg en gul bil så er det mulig at det er på tide å få seg en hobby.

Så har du den evinnelige diskusjonen om salt på veiene. Jepp, det er helt idiotisk, men når det for tolvte dagen er sju innlegg der det fortelles at nå var de jammen ute og saltet IGJEN… Kommer det som en overraskelse? Det snør, det saltes, det regner, det saltes, det meldes kulde, det saltes! Ferdig.

Hunder bæsjer. Tydeligvis bæsjer hunder i Bodø ekstra mye og hundeeiere i Bodø plukker ikke opp bæsjen etterpå. Ikke ifølge alle som forteller om det i åpen linje..

Hester bæsjer også. Særlig i lysløypa og rundt et eller annet vann i Bodø. Det må man jo bare ringe til avisen og fortelle.

Det man bør ringe avisen om er at avisen ikke kommer. Men det finnes serviceavdeling for slikt, tror neppe det hjelper å ringe åpen linje..

Halloween er en forferdelig sak. Tenk unger kommer på døra for å tigge! Ikke bryr de seg om at det er midt i middagshvilen heller. Og etter at man har bedt ungene dra et visst sted så var ungene så uforskammede at de ble sure!

Veilysene virker ikke. Kommunen sjekker nok daglig åpen linje for å se hvor de den dagen bør dra for å bytte lyspære!

Brøytebilene brukte hele 14,5 timer på å brøyte akkurat min vei under vinterens største snøfall. I tillegg er det dårlig strødd.. Kommunen sjekker sannsynligvis også dette i åpen linje gjennom vinteren.

Butikkene holder åpent på søndag i advent, butikkene er for fulle alle dagene i advent, butikkene stengte klokka 23 lillejulaften og det endte med at julegaven måtte kjøpes på Esso!

Rema på tverlandet har til stadighet varer som er gått ut på dato! Betjeningen på Cubus i glasshuset burde gå på smilekurs!

Det finnes ikke en bilist i Bodø som vet hvordan man forholder seg til filskifte, rundkjøringer eller blinklys. Alle kjører som idioter!

Du som kom fra høyre i krysset i går kveld klokka elleve førtito. Du er observert og hvis du ikke ringer meg så anmelder jeg deg… Jeg tviler vel på at vedkommende ringer… Og hvis du vet hvem det er så kan du vel ringe vedkommende selv.

Da vil jeg si at dagens åpen linje var serdeles hyggelig og trivelig lesning. Her er noen som har samme mening og som mener at det er alt for mye syting! Og for oss enkle sjeler så virker jo dette enda bedre enn skumnisser!!

3 Kommentarer on Ris og ros….

  1. For noen mennesker må det være en spesiell skrivekløe eller diagnose m.m. Absolutt alt kan en klage over i avisa, kanskje tenker de at de skal få fredspris eller noe annet fint? Har selv forundret meg over dette, noen ganger er det kvalmt. Derfor ekstra hyggelig med oppmuntring i avisen til dere, det har dere sannelig fortjent! Så det selv og tenkte:Det var på tide!! God helg til deg og dine!

  2. Er du flink til å kritisere må du være like flink til å rose – alt med måtehold og variasjon. Dessverre har vi det så godt at vi forventer 100% hele tiden, alt under er kritikkverdig…
    Jeg tror på positiv forsterkning, det fungerer best hos oss. Det vil ikke si at jeg ikke kan komme med kritikk når det er på sin plass, men det gjør jeg ikke i åpen linje;)

Stengt for kommentarer.