Hei.

Yme fikk som kjent PlayStation 4 til jul. Loftstua ble gjort om til tv-stue/spillebule. Yme har vært lykkelig og Dis ser ut til å utvikle seg til en hardbarket gamer i en alder av fem.

Sist uke da Yme var på skyting laget Dis en bane på Mario Maker. Jeg assisterte litt, men vil si at banen er 90% laget av Dis. Yme hadde ikke særlig troa da han kom hjem og ble tvunget til å teste banen. Men etter å ha lett etter den godt gjemte bjella som gjorde Mario om til en katt så han kom seg videre, dødd fire ganger av gombaangrep og kjempet seg til mål takket være rotorhjelmen man måtte hente på toppen for å få det til var han ganske imponert og erklærte Dis for en “faktisk ganske god gamer!” Større kompliment får du ikke fra den gutten for tiden.

Dis på sin side sitter med intenst blikk og følger med når Yme spiller Rocket Leauge. Spillet går kort fortalt ut på at du styrer en bil inne på en fotballbane. Du er enten den eneste på laget ditt eller på lag med en eller to til. Så er det om å gjøre å få en gigantisk fotball i mål.

Dis sin favorittdel av spillet er når bilen skal gjøres klar til kamp. Det er ulike biler å velge mellom, ulike dekk, ulike farger og ulike mønster. Og det gjeveste. Et flagg bak på bilen.

Yme har til nå gått for mørkeblå, rød, organge og for det meste flammer og lyn.

Dis prøvde seg: “Yme, i dag kain vi bruk dæ regnbueflagget!”

Yme stirret på sin søster, sukket tungt og sa “Ehh, NEI!”

Dis er ikke den som gir seg eller tar nei for et nei. En laaaang forklaring på hvor vakker regnbuen er og at det regnbueflagget var myyyyyye finere enn alle de andre vimplene man kunne velge i.

Yme sukket igjen. Og begynte å forklare: “Dis, æ kain ikke ha et regnbueflagg på bilen min, regnbueflagg betyr at man vil ha ein guttekjæreste når main e gutt å æ trur ikke æ vil ha ein guttekjærester når æ ska ha ein kjæreste.”

Det, kjære Yme tror ærlig talt ikke jeg heller. Ikke at jeg skal si det for sikkert, du er bare ni år, men veldig lite tyder i den retning.

Dis gav fortsatt ikke opp kampen. Yme var jo helt på jordet, pratet om kjærester og tull og tøv, når hun hadde forklart ham hvorfor regnbuer og enhjørninger er finest i verden.

Yme minnet henne på at hun hadde fått velge enhjørningkostyme da han skulle spille Fallguys sist. I flere runder spilte han med enhjørningkostyme for å glede sin søster. Men ved regnbueflagg trakk han grensen. Det er fint at andre har guttekjærester kunne han fortelle, men det var altså ikke noe han ville ha. Det endte med ei gul smiley kule i stedet for flagg. Dis var rystet over valget til sin bror. Jeg tror han safet. Når regnbueflagget betyr at han vil ha guttekjærester, hvem kunne vite hva alle de andre flaggene kanskje betydde. Selv det norske kunne være en felle.

Yme har videre kjørt med blå bil med flammemønster, gul kule på hekken og ei kongekrone på taket. Dis har sukket tungt.

Men i dag viste Yme at han har et mykt hjerte og omsorg for sin lille søster. Han har studert filmer på YouTube. Og funnet løsningen på det evige maset om regnbueflagget. Mulig det egentlig var av egoism, hvem vet, jeg liker å tro det var kjærlighet.

Det viser seg nemlig at man kan spille to stykker. Dele skjermen og være på lag. Med hver sin bil.

Så i dag fikk Dis sin egen bil. En snerten liten sak. Lys lilla på farge, jeg er fortsatt sjokkert over at den ikke er rosa. Eller mulig den er det, med lilla mønster. Uansett. I vimpelen vaier regnbueflagget! Og hun er så fornøyd! Og det er broren også. Både familieliv og fremtidig kjæresteforhold er reddet.

Nå mangler kun bittelitt spillferdigheter hos lillesøster. Det siste jeg hørte fra loftet var nemlig:

“Bruk boosten Dis! Bruk boosten, så du treffer ballen hardere og kjører fortere!”

Hvorpå svaret kom:

“Æ vil ikke! Æ kjør sakte og ser på bilen min!”