Hei.

I sommer oppdaget Yme en verden på YouTube. Der satt det folk og spilte dataspill og snakket mens de gjorde det. For en 44 år gammel mamma så det ulidelig kjedelig ut. Men helten over alle helter, Victor Sotberg spilte både Supermario og masse annet rart.

Og det var fler. Mange fler. Og andre spill.

I hele høst har Yme sett på disse gutta. Og snakket om spill. Fra slutten av august har Mario Maker 2 tronet øverst og alene på ønskelista til jul. Han har snakket og snakket og snakket om Mario Maker 2. For de som har møtt Yme vet de at om det er noe han kan, så er det å snakke. Selv om jeg bare med et halvt øye og kanskje en time til sammen har sett sammen med ham så tror jeg at jeg vet ganske mye om dette, i følge Yme, helt fantastiske spillet.

I oktober/november ble ønskelista tatt frem. Den var jo sørgelig kort. Mario Maker 2. Det var det hele.

FALL GUYS ble skrevet med store bokstaver på linje to.

Hva er Fall Guys spurte en uviten mamma. Yme så på meg med store øyne. Hvor dum kan en mamma bli? “Mamma! Dæ e jo værdens bæste spæll! Eller ikke værdens bæste, dæ e jo Mario Maker 2, mæn næsten værdens bæste spæll!”

Så gikk noen uker. Lista ble ikke lengre. Jeg spurte. Yme, hva spiller man egentlig Fall Guys på?

Svaret ante meg. Play Station!

Men du har jo ikke Play Station. Du har jo Nintendo Switch. For du vil jo spille Pokemonspill. Og da kjøpte vi switch den gangen. Og det er jo Switch Mario Maker 2 spilles på.

Nå kom en tredje rad på den ønskelista. Play Station 4.

Men Yme. Du har jo en Switch. Du kan jo ikke ha begge deler. Nå må du prioritere hva du ønsker deg mest.

I en dag satt han og stirret ned på de tre radene. Før et tungt sukk hørtes og to rader ble satt en tykk strek over. Fall Guys og Play Station 4.

Og sånn ble lista. En rad lang. Mario Maker 2.

Før jul ryddet vi loftstua. Fjernet nesten alle leker, kun brettspill og noen få leker som Dis av og til kaster et blikk på ble igjen. Jeg sa det var for å gjøre plass til julepynten.

Men Henning og jeg hadde en plan. Vi har store barn. Den loftstua har ingen lekt på på flere år. Det er bare masse kvadratmeter med ubrukt rom.

Under, eller det vil si bak juletreet sto en stor pakke til alle fire unger. En tv.

Og Yme pakket opp en Play Station 4. Og et gavekort som kunne brukes til å kjøpe spill på nettet. For det viser seg at Fall Guys kun kan kjøpes online. Og fire kontrollere.

Og nesten helt til slutt på julaften pakket han opp en liten flat firkantet pakke fra mamma og pappa. Mario Maker 2. Og jeg sverger at det kom en tåre da han hang rundt halsen min og sa takk.

Første juledag gjorde vi loftstua om til tv/spill-stue. Med tv, Play Station og Switch. Og et elektrisk trommesett som Isa fikk til jul. Jeg så for meg lett tapping på de trommene, mens hun hørte lyden i høretelefonene. Det er ikke riktig så lydløst som hennes elektriske piano kan jeg si. Men det går helt fint.

Loftstua har blitt brukt flere timer denne jula enn siden vi flyttet hit i 2012.

Dis viser seg å være en meget habil bruker at tv-spillkonsoller. Hun hopper, snurrer, lager portaler og kom lengre enn Isa og Yme i spillet Trolljegerne da jeg og hun spillte sammen. Isa har klart å tilbringe opptil flere timer sammen med Yme for å ta oss igjen.

Yme har laget baner i Mario Maker 2. Og for en kar på 8 så er dette nesten som instagram for oss på 44. For man lager en bane, sender den ut i verden på nettet og så kan andre der ute finne den, spille den. trykke på hjerter og legge igjen kommentarer.

I morges hadde seks stykker prøvd banen hans. Mammaen har muligens noen venner på instagram med sønner med samme interesse. Og denne sønnen der ute i Norge et sted gjorde i hvertfall Yme til en strålende bunt av lykke i dag. Til gjengjeld satt han og forsøkte seg på alle baner denne karen hadde laget, trykket liker og la igjen kommentarer.

Joda, det finnes sunne interesser som turer i fjell og mark og hytter uten tilkoblet strøm. Men akkurat denne jula var det faktisk en PS4 vi trengte alle mann tror jeg. For ungene har vært glade, så godt som ingen krangling, Henning og jeg har fått ha tv i stua i fred. Jeg kan ikke huske en så harmonisk juleuke på år og dag. Og det uten at mormor har vært her og meglet. Nå gleder alle seg til hun kommer første nyttårsdag. Hun har en haug med spill hun må lære seg.

Og om noen der ute har lyst å prøve Ymes bane så er koden på bildet her.

2 Kommentarer on Ymes drømmejul.

  1. Ei Anna Mamma (44) lurer på om man må ha Mario Maker for å spille på den banen, eller kordan funker det? Altså åssen spille spiller man den banen i? B.m. “Har Nontendo Switch og Mario Cart-en som fulgte med”

Stengt for kommentarer.