Hei.

Det er tirsdag. Eir har hobbyklubb fra seks til åtte. Det står i kalenderen.

Jeg svingte inn foran huset hjemme kvart over seks. I stua gjorde Henning seg klar til å dra på nattevakt. Dis ventet på meg. Rampenissen hadde altså tent et bål på stuegulvet og satt der og grillet pølser… den rampenissen blir bare mer og mer freidig. Forleden natt hadde den satt seg til med pizza, sjokolade og sjokomelk i Hennings stol. Dis turte nesten ikke se på da faren kom ned trappa, for er det noe alle vet så er det jo at man ikke spiser pizza og i allefall ikke drikker sjokolademelk i pappas stol!

Dis, Yme og jeg så på adventskalenderen på NRK. Så var det kvelds og leggetid. Isa kom ned.

«Mamma!! Har du enda ikke kjøpt gräddost?»

Det var helt klart at jeg ikke hadde det. Ikke en eneste liten smule av en gräddost var å se i kjøleskapet. Det demret for meg at Isa har bedt meg kjøpe gräddost i allefall siden fredag.

Jeg kan kjøpe ost når jeg skal hente Eir klokka åtte, sa jeg. Klokka var nå 19:15. I tre kvarter satt Isa og stirret på sin oppdelte lussekatt med smør på.. og ventet på at jeg skulle hente Eir.

«Ska du ikke snart kjør å hent ho da? No e jo klokka åtte.»

Hmm, veldig rart at hun ikke har ringt og bedt om å bli hentet. Jeg kombinerte en hardt tiltrengt tur på do for å tisse med en telefon til Eir.

Er du snart ferdig? Skal jeg komme å hente deg?

«Færdi? Kor du ska hent mæ? Æ e på romme mett.»

På rommet? Er ikke du på hobbyklubb? Er du hjemme? Svaret var nedslående. Hun hadde vært på rommet sitt hele tiden.

Du går ikke ut av det rommet nå!! Ikke vis deg utenfor rommet før jeg har vært på butikken. Stakkars Isa. Hun har jo ventet tre kvarter på en ost. IKKE gå ut av rommet.

Jeg gikk ut fra badet, smilte til Isa. Sa lett henslengt, ja da kjører jeg da. Det var gräddost, ikke sant?

Og det var vel i grevens tid den gräddosten ble kjøpt. Hylla var nesten tom. Jeg tok de to siste. Tenkte at så har hun ut uka i allefall.

Damen i kassa kunne fortelle meg at noe mer gräddost blir det ikke før jul. Coop er tom!

Gräddost er visst blitt veldig billig og alle vil ha det. Så nå er det tomt og tombola for gräddost.

Jeg kom hjem. Isa ble glad. Vi sparer den ene til jul, hun fikk gräddost på lussekatten og har ingen anelse om at hennes ventetid var helt unødig. Eir holdt seg fortsatt på rommet selv om hun nå fikk lov å komme ut. Yme, som hadde gått under radaren og spilt langt mer Among us enn planlagt ble sent til sengs. Og jeg tok på meg treningsklær og dro på treningssenteret. Syntes jeg fortjente det etter å ha dratt i land kvelden uten kriser.