Hei.

På tirsdag var jeg hjemme med Dis. I en verden før 2020 og før korona ville vi vel ikke tenkt tanken å ha ungen hjemme. Men nesa måtte snytes minst fire ganger fra 08 til 16 så da var det bare å benke seg i sofaen med film.

Dis hadde oppdaget at det var kommet en ny serie på NRK. Labyrint. Et eventyr. Los og Lupus. Mange navn..

«Mamma! Kain vi se Los å Lupus?»

Ja, det kunne vi vel. Daidalos og hans univers er jo ganske morsomt. Og med en rykende fersk serie, der Daidalos har funnet opp et hologram som heter Los, for å bygge verdens sterkeste robot.. joda, vi fant frem snacks og trykket på play.

«Æ håpa siste episode har kommet!» Dis var veldig spent. Hoppet opp og ned.

Ehmm.. det er jo bare ti episoder og du har sett alle…

«Næi mamma!! Da e dæ jo værdens værste slutt!! Da finn han jo ikke hodet tel hain Lupus! Da e jo hele serien heilt bortkasta! Dæ må vær ein episode tel.»

Takk for den. Før første episode har startet ble jeg altså fortalt at hodet til roboten ikke blir funnet.. Jeg sa at vi fikk se da, kansje hun ikke hadde sett episode ti.

«Klart æ har, han Los e jo hain Daidalos som liten og hain må fær tel huset og dær e hode, men dæ får vi jo ikke se!! Du førstår jo ingenting! No må vi se alt så du førstår!!!»

Mhmm, følte jeg allerede visste ganske mye gitt.

Dis krøllet seg sammen i fanget, sitret av spenning. Vi skrudde på episode en.

«Æ ska ikke si ka som skjer. Du ha jo ikke sett dette før»

Nei, takk for det..

«Åhhhhh, hain må ikke gå inn dær, hain må ikke gå inn dær!! Ååååå hain går jo inn dær no åg, å dær e jo fella, å han må finn koden! Æ ska ikke si ka kodeordet e, mæn Lupus betyr jo ulv å dæ skrives U-L-V!»

Kan det muligens tenkes at kodeordet er ulv? Jommen ta. Ulv var visst kodeordet ja..

«Hain bi å si det snart, så da kain æ jo si det no, at han e seg sjøl som liten, hain finn dæ ut når hain føl at hain ha vært dær før, hain ha jo laga oppgavan sjøl… sånn, no finn han dæ ut!»

Og sånn gikk de ti episodene… Om det ikke var for min søte lille spoiler i fanget så ville serien vært riktig, riktig spennende.

Episode ti kom.

«No ser du!! Æ sa det!! Ingen løsning!!! Æ sa jo det!»

Fader heller. De kan jo ikke lage ti episoder og så la det slutte sånn?

Ehmm Dis… det er tre sesonger. De fire neste episodene kommer på torsdag. Jubel i stua.

I går ble Yme innvidd i serien. Da hver episode er på fem minutter så han kjapt alle slik at vi kunne se de fire nye sammen i dag.

Skal vi se de nye episodene da? Jeg spurte Dis da jeg kom hjem fra jobb. Hun lå opp ned i stolen.

«Æ har sedd di! Fortsatt ikke noe hode!»

Har du sett den? Jammen vi skulle jo se dem sammen! Yme var like sur som meg.

« Dåkker sa vi sku se dæm i dag, i dag va i dag å æ så di. No kan vi se di ilag.»

«No træng hain at han Los kommer, hain må bruk han Los førr å fiks det! Hain bi å bruk han Los»

DIS!!!!! DIIIS!!!! Yme var ikke like overbærende som mammaen når det kom til å ha en simultankommentator ved siden av seg..

« Æ si jo bare ka hain bør gjør, dæ e ikke sekkert hain gjør dæ, jo no jor hain dæ! Å no fær hain avgårde. Ska æ si korsen hain kommer sæ inn i huset?»

Vi kom oss gjennom de fire nye episodene. De fire neste skal jeg ikke fortelle henne når kommer. Slik at vi kan se dem sammen.

Men jeg har en liten anelse om at hun sjekker NRK super fire ganger daglig for å se om de ligger der. For en eller annen gang må de jo finne det hodet. Og jeg er ikke i tvil om at hun kommer til å fortelle oss det. I detalj.