Hei.

Jeg startet forberedelsene fredag kveld. «Unger! På søndag skal vi i kirka, sånn er det, deal with it»

Korona har ikke bare negative ting med seg. Blandt annet er unger så sultforet på sosial aktivitet at til og med et kirkebesøk høres helt greit ut.

Da jeg sto opp i morges kom jeg ned i stua til fire unger som alle hadde pyntet seg. Yme hadde rett nok latt være tversovern, men hvit skjorte og mørk bukse må være innafor. Dis var kledt i kledelig rosa kjole, de to eldste stillte i skjørt. Her var det bare å følge opp og kle seg med stil.

Det var høsttakkefest i kirka. Presten snakket om at størst av alt er kjærligheten. Og så fortale han en historie fra da Moses ledet folket i ørkenen. Det var noe med noen slanger, mange slanger. Og de bet. Men moses tok en stav, med en kobberslange. Og de som så på den, og i overført betydning Messias, de skulle det gå bra med.

En mann, med en stav, med en slange rundt. For en lege så er jo det ensbetydene med legeforeningens logo.. men den har jo jeg alltid trodd var gresk. Og viste Asklepios, eller også kalt Æsculap, legeguden. Men Adklepios stav, en stav med en slange… joda, her har de gamle grekere tydeligvis rappet litt fra kristendommen. Spennende. Veldig spennende. Synes jeg da. Yme var mer opptatt av å få spurt presten hva en ånd egentlig er. Så han fikk kjørt seg, den stakkars presten. Heldigvis hadde han kokt en nydelig suppe som kunne ta oppmerksomheten bort fra alle vanskelige spørsmål. Men vi kommer sterkt igjen neste søndag, da er det presentasjonsgudstjeneste av konfirmantene. Så da sitter vi der igjen.

Det var nydelig vær. Eir er så heldig at hun har tentamen i matte neste uke. De andre hadde ingen unnskyldninger som holdt mål, de måtte være med på tur. Kan livet være mer urettferdig, grusomt og uutholdelig. Måtte gå en tur sammen med mamma og søsken? Og få sjokolade og kjeks på toppen. Ja, hva skal man si? Life is hard and then you die! Deal with it..

Vi kom oss opp, og jeg fikk mast meg til bilder. På enkelte smilte til og med flere unger. Så det kan jo se ut som en idyllisk tur på sosiale medieflater i allefall…

Jeg hadde uansett en fin tur. Det var sol, vi var ute. Hva mer kan man ønske?

Yme ønsket seg sofa, potetgull og Løvenes konge. Han fikk to av tre etter at en bedre middag var spist hos svigermor. Så det ble en riktig fin avslutning på dagen.

Søndagsgudstjeneste, søndagstur og søndagsmiddag hos bestemor. Skulle tro vi levde for søtti år siden. Det var Isa som slo det fast under middagen. Tja, av og til så er det helt alright med en ordentlig søndag!