Hei.

For første gang i mitt liv pakket jeg med meg treningsklær da vi pakket til ferie.

Jeg har egentlig alltid tenkt på sånne folk som trener i ferien som litt gale. Litt hekta. Og tenkt at de var litt høye på seg selv og bare må gnu det inn at de er litt bedre enn alle andre. Alle andre slabbedasker som faktisk har tenkt å ha ferie i ferien.

En annen ting jeg har tenkt er at det er jo helt umulig å finne tid til å trene i ferien. Matinntaket kommer til å gå rett vest så det å skulle stresse med den treninga har jo ingenting for seg. Og tiden skal jo brukes sammen med familien. Ikke sant?

Vel. Noen ganger må man bare bite i seg gamle virkelighetsoppfatninger og fordommer. Ferie nå, sammenlignet med ferie for noen år siden er noe ganske annet. Kan man trygt si.

Det er jo kun en ting som er mer ekkelt enn folk som skryter av hvor mye de fikk trent i ferien. Det er folk som forteller at de har unger som sover lenge.

Vi har vel alle sittet der, mutters alene på lekeplassen mens resten av campingen sover. Med en toåring du allerede har stagget en time men som nå bare MÅ ut å klatre i klatrestativet. Den eneste trøsten er mammaen i motsatt ende av sandkassa som om mulig ser enda trøttere ut enn deg selv.

De satt der i år også. Eneste forskjellen var at de ikke var meg. For ungene sov jo til langt på dag. Jeg våknet halv ni. Og fant ut at å trene på morgenen passet meg alldeles utmerket. Noen vil si at å snøre på seg joggesko klokka kvart på ni ikke er å trene på morgenen, men på formiddagen, men gi meg litt kred her da, det var tross alt ferie.

Og når jeg kom tilbake en time senere, ferdig med både joggetur og styrkeøvelser.. ja da sov ungene fremdeles. Og jeg slapp unna dårlig samvittighet for å ha stjålet noe som helst familietid.

I to uker fungerte det alldeles utmerket. Jeg har jogget på en øy i Trøndelag, på Alvdal, i Ekebergparken og i skogen på Skulerud. Tatt styrkeøvelser med kyr som tilskuere og under merkelige statuer høyt, høyt over Oslo..

De siste to ukene ble det litt mer vrient. Dagsprogram og regn. Unger som ble vekket. Lot seg lite kombinere med trenende mamma.

Men alt i alt er jeg veldig fornøyd med ferien treningsmessig. På 28 dager fikk jeg trykket inn 11 løpeturer og ca like mange styrkeøkter.

Maten har jeg klart å begrense. Ikke en bit sjokolade har funnet veien inn i munnen og heller ikke noe godteri. Det ble noen softis og det ble litt mer potetgull enn hjemme. Men det hadde jeg bestemt meg på forhånd at jeg skulle la meg selv få lov til så det var med god samvittighet rubbel og bit ble spist. Det ble grillmat og det ble kake på Pascal og et par steder til.

Resultat? Ned to kilo i løpet av den måneden ferien varte. Det er jeg veldig fornøyd med. Og jeg må bare innse at jeg er blitt et av disse splittrende gale menneskene. De som står opp og trener på morgenen når de er på ferie. Og som faktisk også liker det. Verden er et rart sted..