Hei.

Ei uke i Oslo er over. Jeg hadde gledet meg til den uka, for jeg synes det er litt viktig at ungene har sett og opplevd det som tross alt er hovedstaden i dette landet. Sett slott og storting, gått langs Akerselva. Sett narkomane..

Så vi kjøpte Oslopass for tre døgn. Da kunne vi kjøre så mye buss, bane, tog og båt vi ville samt at veldig mange museum og atraksjoner også var gratis.

Forsamlingen var noe delt i ønsker og forventninger til hva dagene skulle inneholde. En morfar med vondt i en fot og tre jenter som mente at å gå er å gå selv om mammaen prøver å forkle det som sightseeing. Henning holdt klokelig kjeft når jeg la frem dagens planer og fulgte på med optimistisk holdning. I allefall første dag.

Jeg mente jo selv at ruta på dag en var overkommelig. Rusling på operataket, så gjennom Akershus festning og Aker brygge før vi skulle ende opp på The Salmon.

Operataket var fint. Yme løp helt opp, jeg gikk. Jeg fikk ta fine bilder. So far so good.

På vei mot Akershus stoppet vi på SALT. Og bare for å si det. Det var Gildeskål og Sandhornøya som hadde SALT først! Og jeg tør påstå at omgivelsene de der sto i var noe mer spektakulære.

Dog var serveringen mye bedre her i Oslo og en bedre lunch ble inntatt.

Dagen var såvidt begynt og Yme var lei, alt han ville var å snu og gå til biblioteket. Dis var rasende da en ferie skal være avslappende og man skal i allefall ikke bare gå og gå og gå!

Vi nådde Akershus. Jeg var fasinert. De fleste andre måtte på do. Dis slengte seg opp på trappa via trappegelenderet. Som var nymalt.

Dis var rystet. Den maleren hadde gjort en fryktelig dårlig jobb med å merke gelenderet! At det var minst fire skilt veide ikke opp for det faktum at det ikke sto noe skilt akkurat der hun valgte å slenge seg opp i trappa.

Vi kom oss gjennom festningen. Vi leide sparkesykkel på utsiden og Aker brygge ble forsert ganske kjapt av noen, mens andre ble fanget inn i en neglesalong og inn i shoppingsenteret.

Til slutt kom vi alle (utenom hun som fortsatt satt på neglesalongen) til The Salmon.

Ikke hørt om The Salmon? Så rart. Vi kommer jo som kjent fra nordnorge og oppdrettslaksens vugge. På Tjuvholmen eller hva det nå heter ytterst på Aker brygge har de laget et visningssenter for lakseoppdrett. Og en resturant. Isa var noe sjokkert over at målet for dagen var et sted der hun skulle se på film om oppdrettslaks. For å si det sånn, ungene hjemme får sin dose av dette på vårt eget lokale, og må jeg si, mye større og bedre visningssenter, Salmon Center, hjemme.

Morfar koste seg. Så film hjemmefra der opptil flere kjente dukket opp på skjermen. Guiden var trivelig og Yme var ganske fornøyd med å gjette på hvor mange rogn en laksedame i snitt legger.

Mormor og morfar tok nærmeste buss tilbake til vogna. Vi andre dro på biblioteket. Det store!

Vel hjemme i vogna grillet vi.. Laks! Og (nesten) alle var enige om at det hadde vært en fin dag.

For resten av vår Osloferie.. følg med, fortsettelse følger.