Hei.

I fjor sommer meldte Yme seg på Sommerles. Om du ikke vet hva sommerles er så skal jeg forklare.

Sommerles er en lesekampanje for barn i 1. – 7. klasse. Målet er å lese så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni – 31. august) og å samle XP (poeng). 

Deltakerne kan vinne både digitale troféer og små premier som hentes på biblioteket

I Ymes hode er ordet kampanje byttet ut med konkurranse. I fjor gikk det ikke så bra. Han starter friskt, men mistet fort motet. I år derimot!

Det begynte egentlig hjemme. Etter at jeg for ørtende gang tvang ham med meg inn på en bokhandel og ba ham finne en bok han syntes så morsom ut. Tunge sukk. For sånne bøker er jo så lange!

Men så fant han en som fanget interessen. Oppdagerklubben. En serie med tre bøker. Han startet med nummer tre. Papegøyehelikopteret. Boka var på 100 sider. Men samme kveld var den ferdiglest. Mestringsfølelse og jubel.

Og når han klarte å lese den så var det kanskje mulig å lese noen av alle bøkene med Detektivbyrå nr. 2?

Faktisk gikk det også helt fint.

Men den oppdagerklubben var jo innmari spennende. Så vi bestilte de to første på nettet. De kom samme morgen som vi dro på ferie.

Den første ble nesten ferdiglest i pausene på skytestevnet.

Mens vi kjører har han funnet ut at Fabel har fine lydbøker. De kan også registrere på sommerles.

Og i går var målet Deichman Bibliotek i Bjørvika. Med målet for øye å hente premier i sommerles.

Men hvem skulle tro at det skulle være slik kø for å slippe inn?

Så planen ble omgjort til at vi skulle besøke biblioteket til slutt. Det ble en lang dag for Yme. Operataket, Akershus festning, Aker brygge… uendelige timer når alt man ville var å gå på biblioteket.

Men endelig kom vi oss inn. Seks etasjer med bøker. Fantastisk.

Og mens Dis vasket høretelefoner i antibac for å høre på musikk, sto Yme i kø for sommerlespremier. Et viskelær og en button. Det er hva man får for å ha lest 26 bøker… mammaen tenkte stille at de kunne hatt bittelitt bedre premier i den kampanjen, men Yme var fornøyd. Premie er premie.

Og fra Deichman gikk vi rett på Ark og Norli. Yme fikk kjøpt seks bøker på Orkanger i Detetktivbyrå nr.2 serien på salg. Men han mangler fortsatt mange. Og den han ønsker seg mest er skikkelig vanskelig å få tak i. Den skal vistnok gjemme seg på Norli på Stovner. Det eneste sted i Oslo de har den. Jeg er litt usikker på om vi orker å dra til Stovner bare for den boka, men vi får se..

Han fant i allefall en annen han ikke hadde på Ark. Og på bussen hjem…. da leste han siste del av historien som ligger på nettsiden. Han fikk alle kodeordene han trengte på biblioteket, så livet var riktig lyst.

I dag leste han på bussen, på båten til Bygdøy, på kafe på Fram-museet og på bussen hjem. Han er sur for at vi må traske rundt i byen hele dagen for da får han ikke vært i vogna og lest.

Jeg elsket bøker som lita. Isa leser også. Det virker som om Yme begynner å like det. Men det gjenstår å se om han fortsetter når kampanjen er over. Jeg håper det. Så mulig vi må til Stovner, for å holde motivasjonen oppe.

5 Kommentarer on Sommerles.

  1. Der knekte han koden. En gave det å kunne lese bøker. Sier lesehesten meg 🙂 Fortsatt god ferie til dere alle.

  2. Sommerles er gull. Måtte le av om han fortsetter når kampanjen er over. Min 8-åring sa nemlig at “Nå har jeg jo fått alle premiene” da jeg sa han kunne lese litt. Så nå har jeg lvt ham pokemonkort på lvl 50 og nytt spill til mobilen på lvl 100.

    Hvilken Detektivbyråbok er det han mangler forresten? (Bokinteressen til Yme og min knert er ganske lik. Starta med Oppdagerklubben her også. Og så går det mye i tegneserier. Hundemannen, Hilo og Kaptein Supertruse.)

  3. Norli junior har også en leserkonkurranse. Litt usikker på hvordan den funker, og hva som er premiene, men den ser ut til å starte i september. Det kan jo være greit å vite om hvis motivasjonen daler når level 40 er nådd.

Stengt for kommentarer.