Hei.

Sist vi kjørte hjem fra Bodø sa Eir: egentlig er det ganske fint her, når man bare ser det.

Nå er vi jo på langhelg hjemme hos mamma og pappa. Fjell og hav jeg så hver dag i oppveksten. Men når man ikke har sett dem på en stund så slår det meg hvor utrolig vakkert det er på Helgeland. Så i dag var vi litt turister.

Vi kjørte til et kystfort som ligger her. Det har Helgeland museum en avdeling. Og på tur dit stoppet vi på Lor’s Thaimat og kafe og kjøpte med oss lunch. Vårruller og kylling med cashewnøtter. Det smakte fantastisk!

Jeg har aldri vært på museet der. Det var veldig fint. Ikke så stort, men informativt og spennende lesning på plakatene. Henning støtte på en som i en mannsalder hadde jobbet på omegastasjonen her, en stasjon som var en av fem i verden, som sendte radiosignaler, og fikk en grundig innføring. Spennende da det er mye likt det Henning jobber med nå.

Personlig må jeg si at plakaten fra tuberkulosens tid var den som fenget meg aller mest. Skulle hatt slike å hengt opp nå egentlig..

Så gikk vi rundt på selve fortet. Så på gamle kanonstillinger, gikk i mørke bunkerser og så på utsikten både fra toppen og inne fra bunkersen der de så etter fiendens skip og sendte beskjed opp til kanonen.

Jeg maset meg til å ta et bilde av ungene.. igjen.. sammen med mormor.

Kvelden brukte vi på badestranda. Det virker som om kaldt vann ikke er noen hindring.. lykke, latter, avkjøling.. og helt til slutt selvfanget fisk til kvelds.

Sommer i nordnorge er det lite som slår. Og når det klaffer med frihelg og vær som nå i helga så er det bare å nyte. Jeg tenker at vi generelt er for dårlige til å se det som ligger rett foran nesen på oss. Vi tenker at vi må reise så langt avgårde for å se spennende ting. Men det må vi jo ikke. Vi har jo alt vi trenger her. Og mere til.