Hei.

Vi har en restaurant her på Inndyr. Den heter Heimsjyen. Den drives av Cecilia. Og Cecilia trenger en kokk. Så om du kjenner noen som er kokk, eller kjenner noen som kjenner noen som er kokk, vær snill å del dette innlegget slik at de ser det. Og skulle du slumpe til å være kokk selv, ja da må du lese videre, for da har Cecilia drømmejobben til deg!

Heimsjyen er en kafe/restaurant/hotell som ligger på Inndyr, ti mil sør for Bodø. Navnet kommer fra et nordnorsk dialektord. Å ro heimsjyen… det er det man gjør når man fisker i nærheten av hjemmet.

På kjøkkenet på Heimsjyen trylles de mest fantastiske retter frem. Det meste laget av lokale råvarer. Og det er ikke bare sånne vanlige kjedelige ting. Nei der lages for eksempel løvetannsirup. Av lokalt plukket løvetann.

I helga feiret svigerfar 80-årsdag. Til forrett fikk vi kamskjell. De var dykket etter dagen før, i havet rett utenfor fjæresteinene her. Om du ikke har dykkersertifikat så går det bra, men om du vil dykke etter dem selv har du muligheten.

Til hovedrett var det “pulled moose” eller “revet elg” om du vil ha det på norsk. Den var stekt i 12 timer. Nydelig! Elgen var skutt på Sundsfjordfjellet, litt usikker på om Cecilia hadde skutt den selv, men det ville ikke forundre meg. Brødet er hjemmebakt og tyttebærrømmen og aiolien er til å dø for. Jeg vil tro, jeg spurte ikke, at tyttebærene er plukket her i kommunen.

Som kokk på Heimsjyen får du også utfordret deg på å tenke litt utenfor kjøkkenet. For lokalbefolkningen og næringslivet her bruker Heimsjyen til det meste. Om det er servering i stedets visningssenter for laks, eller om det er kulturarrangementer på kirkestedet. Eller lunch til turister på rib-tur.

Og man får også lage mat til blåturjulebord. Vet du ikke hva et blåturjulebord er? Det er et julebord der du møter godt kledt, så blir du tatt med på tur, til et ukjent mål, men stort sett ute, med noen morsomme utfordringer på veien. Før du blir servert mat fra bålpanna eller noe slikt. Som kokk må du jo lage den maten. Men på blåturjulebordet spiser du den også tror jeg. Vi er da sosiale her på stedet. Sjømatjulebordet foregår innendørs, det går gjetord om det. Utallige fiskeretter, og det meste er lokale råvarer da også.

Heimsjyen har også arrangert Barnas Masterchef. Der unger fikk invadere kjøkkenet en kveld og servere oss foreldre treretters middag. Jeg får fortsatt vann i munnen av den jordskokksuppa. Og om ikke det er givende for en kokk, å dele av sin kunnskap og spre matglede videre ned til neste generasjon så vet ikke jeg.

Heimsjyen brukes til alle anledninger, bursdag, bryllup, konfirmasjon, begravelse, pubaften, strikke og drikkekveld for damer, konserter og helt vanlig pizzabuffet. Hver fredag er det salatbuffet. Dog ikke i koronatid, men da får man plukke fra listen og det serveres i fat. Som kokk på Heimsjyen får du bruke alle sidene dine, tenke nytt og allsidig og finne smarte løsninger. Hver dag er det en ny rett på menyen, alt etter tilgang på råvarer.

Er du kokk? Har du lyst på en fantastisk jobb, der du får tenke både nytt og allsidig? Der du kan gjøre noe gammelt og tradisjonelt nytt og spennende men alikevel gjenkjennelig? Lage god mat som folk setter pris på? Bli en del av et trivelig miljø? Bli en del av den fantastiske kommunen Gildeskål er, med muligheter for både toppturer og kajakkturer? Og om du ikke liker turer, ja da er det bare en biltur til byliv og kino i Bodø.

Det er det egentlig ingenting å lure på. Ta opp telefonen og ring Cecilia! Dette er sjansen du har ventet på og du bør ikke la den gå fra deg. Og tar du sjansen så tørr jeg faktisk love deg at du ikke kommer til å angre. Vi er et helt lokalsamfunn her som står klar til å ta i mot deg. Gjerne med partner og unger og alt.

Heimsjyen har både facebookside og instagram. Men det enkleste du gjør er å ringe: 981 04 183. For jeg vet jo fint lite om arbeidstider, lønn, pensjon og sånne ting. Men alt det får du svar på om du ringer Cecilia.

Da gleder jeg meg til å se deg som ny kokk på Heimsjyen. Jeg er hun med fire gale unger og en litt sliten mann på slep. Hun med spesialbestilling på omtrent alt, fordi en ikke liker tomat, den andre vil bare ha wraps uten salat og den siste liker chipsen bare på Heimskyen for der er den best. Men det vet jeg du takler, det er jo derfor du kommer hit!

2 Kommentarer on Kokk søkes til midnattsol og mørketidslandet!

  1. Hallo Laila Didriksen. Det heter Heimsjyen. Sjy – har med havet å gjøre. Sky er på himmelen. 😆

  2. Dette skal være noe med den beste jobbsøknaden på vegne av andre jeg har sett. Utrolig bra skrevet🙌
    Når det gjelder kommentaren om sjy og sky, er det skrevet Heimsjyen med j 10 Eller 11 ganger tidligere i søknaden. Så forfatteren er tydelig innforstått med at navnet henviser til vann😊
    Tusen takk for god lesing.
    Heldig er kokken som får komme å jobbe på en slik fantastisk plass.

Stengt for kommentarer.