Hei.

I mange hjem er det for tiden mange som er lei av hverandre. Så “familietid” har mer blitt et negativt ladet ord enn noe man forbinder med hygge.

Men hos oss har jo ikke familien blitt stuet sammen innenfor hjemmets vegger, ei heller i koronatiden. Jeg har vært på jobb hver eneste dag siden dette startet, med unntak av noen av helgene. Henning har gått sine normale vakter på jobb.

Så jeg har kjent på at når jeg ikke jobber så har jeg lyst til at vi skal gjøre noe sammen. Og gjerne ute. Trenger jeg å si at ikke alle ungene er like begeistret?

I helga jobber Henning dag. Da er han borte fra 07-19:30. Så jeg vred hjernen for å finne noe vi kunne gjøre sammen som ikke innebar at halvparten av oss så Alle mot en fra sofaen og den andre halvparten lå på hvert sitt rom med iPad.

Lørdagspizza på bål? Har vi aldri prøvd, men jeg tenkte at det må jo gå an å få til.

Vi har et veldig fint sted bare noen minutter hjemmefra. Det er bord og benk der og en fin bålplass. Det blåser stort sett alltid der, men hei, man kan ikke få alt.

Så jeg satte Eir til å lage pizzadeig. Hun lager en helt fantastisk pizzadeig. Selv skar jeg opp alt tenkelig som kan ønskes på en pizza og pakket i bokser. Kjeks, sjokolade, kakao, drikke ble også pakket. Det ble et aldri så lite lass. En stekepanne med tykk bunn. Aluminiumsfolie til lokk. Og når Henning kom inn døra var vi ferdig pakket og ferdig påkledt.

Det ble faktisk riktig koselig. Ikke vakker solnedgang slik jeg håpet da jeg sto opp i går morges, men vi så sola gjennom skyene.

Og pizzaen ble knallbra.

Først steker man deigen litt for seg selv i panna

Så snur man den og legger på det man vil ha på. Legger på lokk og steker til osten smelter.

Dis var selvutnevnt turfotograf. Hun tok både selfies av sine egne nesebor og fine oppstilte familiebilder. Yme var lykkelig for det er faktisk et pokestop på bålplassen og denne kvelden var Team Rocket der så han fikk sloss med dem.

Vi var hjemme kvart over ti. Da var det fortsatt lyst. Hvem trenger vel 20 grader og løv på trærne når man bor på det beste sted på jord? Der lyset er tilbake og kveldene bare blir lengre og lengre før de varer helt til morgenen.