Hei.

Mandag morgen da jeg dro på jobb hadde vi en ganske klar plan for de kommende ukene. På min og Hennings timeplan sto det nemlig rimelig mye jobb og vakt. Derfor skulle Henning kjøre ungene til mormor på torsdag.

Mormor skulle også jobbe, men ikke riktig så mye som oss, og med Eir og morfar i tospann var vurderingen at det ble triveligere der enn her. Det er jo tross alt vinterferie neste uke.

Men så fikk Yme feber, så fikk Dis feber og så fikk Isa feber. Det er altså merkelig hvordan sykdom kommer akkurat den uka det passer absolutt dårligst i løpet av et år.

Så da ble det nye planer da. Isa og Yme var i såpass form at vi sendte dem til mormor på torsdag. Sjeldent har jeg sett Isa så lykkelig. Bare hun og Yme. Ingen plagsom lillesøster. IPad, wifi og en mormor som bryr seg. Og ikke minst fravær av en sjefete storesøster!

Dis på sin side gikk fra lykke over å endelig ha feber til bunnløs sorg over å ikke få dra til mormor. Tårer og snørr sprutet omkapp, helt til ordene “men når det bare er deg her så skal du få bestemme over tv HELE tiden” ble uttalt. Tåreflommen halvverte seg og tingenes tilstand ble akseptert.

Så prøvde vi oss på plan B. Å sende Eir og Dis med hurtigbåten sørover i dag. For formen var jo klart oppadgående.

Men Boreal Sjø AS var klinkende klar i sin sak. 15 år må man være for å reise alene med en unge under 10 år på slep. Og selv med uttalt spredning på facebook har ingen svart på mitt spørsmål om de skulle ta hurtigbåten sørover i kveld. Så regner med at den båten går helt tom da…

Så nå er vi på plan c. Mormor, Isa og Yme kommer opp hit på tirsdag i stedet for torsdag for å redde stumpene av jobbuka og for at Eir skal slippe å være barnevakt hele vinterferien. Og så satser vi på at alle feberrester forsvinner til neste helg, for da lander vi i vogna..

Men as we speek har feberen igjen gått over 38 og hosten eskalerer i stolen ved siden av meg så vi får se.. mulig vi er på plan f før uka er omme. Tross alt ville det være litt for utrolig om hverken jeg, Henning eller Eir flatet ut…

Livet med fri tilgang til is og fjernkontroll