Hei.

I morges vekket jeg ungene som vanlig. Yme kom etterhvert ferdig påkledt ned trappa.

“Mamma! Æ ska gå på skola, mæn æ vil bærre si at æ har fryktelig, fryktelig vondt i hode å noen har stokke nåle i halsen min i natt, mæn dæ e greit, æ ska gå på skola!”

Jeg skal ærlig innrømme at jeg har sagt at man kun får være hjemme fra skolen hvis man har feber. Og feber er over 38 grader. Men jeg bruker jo sjeldent å sjekke tempen på ungene før jeg stikker hodet inn døra deres og sier -stå opp, kle på deg, kom ned!

Tempen var 37,9. Jeg er ikke firkantet heller. Han fikk være hjemme. Tok takknemlig med seg iPaden og trasket til sengs.

Henning skulle så klart på et møte i Bodø. Ungen kunne jo ikke være hjemme hele dagen alene. Det ble et kompromiss der jeg dro hjem til lunch.

Da jeg kledte på meg jakka på kontoret for å dra hjem ringte telefonen. Barnehagen. -Dis har feber og er ikke i slag. Jeg dro for å hente.

“Mamma! Æ har feber! Æ har feber” mer lykkelig unge skulle man lete lenge etter. Personalet i barnehagen kunne fortelle om jubelrop og hender strukket i været i seiersrus da temperaturmåleren bikket 38.

Hun sang hele veien ut i bilen. Vi stoppet på butikken. Hun fortalte alle som orket å høre på at hun var syk, hadde feber og måtte hentes tidlig. Hun fikk en butikkansatt til å lete i fryseren etter donuts med rosa glasur, for det må man ha når man er syk og hun raidet isdisken etter både jordbær og vaniljeis. Og ropte et høyt og tydelig “Hadet!! No ska æ heim å vær syk!!”

Vel hjemme dro hun dyna fra senga og inn i stua, for “man må ligg litt på bægge plassa når man e syk” Barbie på tv, is i skåla og feber. Kan livet bli bedre.

Yme mente han kunne prøve seg på litt matematikk. Det varte i ti minutter før tv og sofa vant.

De andre kom hjem og middag ble laget. Pasta ble spist av både syke og friske og for å avkjøle magen ble dagens tredje is fortært under prinsesseteppet av dronningen av feber..

Under kveldsmaten gikk Isa ned for telling. For å si det sånn så skjer det noe med kroppens evne til å takle feber mellom 5 og 10 år.. det var en betydelig mindre happy tiåring som tuslet til sengs enn fireåringen som hoppet opp trappa med iPad under armen. “Førr æ må no få kos mæ litt når æ lægg mæ når æ e syk!”

Jeg har vurdert å sjekke tempmålerne våre, men begge to klokket inn 39,0 på ungen ved leggetid. Hun slapp et lettelsens sukk og utbrøt “det va bra! Da e æ jo syk i mårra også!”

Nå satser vi på snarlig bedring slik at ikke vinterferien hos mormor forsvinner inn i febertåka. Og prøver fortvilt å få gleden og entusiasmen til å smitte over på foreldrene som prøver å få puslespillet til å gå opp.

Flere med syke unger som nyter sykedager hjemme?

1 Kommentar on Feber og jubelrop…

  1. Haha ååååh jeg skulle ønske jeg var lita igjen… 🙂 Feber og sånt er LITT mindre koselig når man uansett må lage middag og fikse klesvask og alt det der.
    Skogfruen Vil gjerne at du leser denne blogposten Vårens mammutfavoritter!My Profile

Stengt for kommentarer.