Hei.

For et par uker siden begynte vi å planlegge Yme’s bursdag.

Og den kabalen var ikke enkel å få til å gå opp.

Ymes klasse er liten. De er bare fem. Så man måtte jo spe på litt.

Å invitere bare andre og tredje klasse var ikke egentlig et alternativ for det var ganske mange i fjerde som burde stå på gjestelista.

Så kom vi på at en mulighet var bare gutter. Men det er jo så mange innmari kule jenter som man vil ha i bursdagen sin.

Andre, tredje og fjerde klasse var en mulighet, men fryktelig urettferdig ovenfor de i første da.

Så da ble det rett og slett til at vi gikk for å invitere hele småtrinnet. Første til fjerde klasse.

På dette tidspunktet var jeg ganske svett. Greit nok er Ymes klasse liten, men de andre er jo ikke det. Hele småtrinnet, det teller godt over 40 unger.

40 unger, mot meg og Henning og kanskje en bestemor. Det anså jeg kom til å bli svært ubehagelige to timer.

Yme ville ha konkuransebursdag. Å organisere 40 unger. Med regler og øvelser. Jeg ble enda mer svett. Angret i bunn og grunn på at jeg i det hele tatt hadde fått unger.

Men så fikk jeg en briljant ide.

Hele småtrinnet ble invitert. Og bedt om å ta med seg en voksen om de hadde mulighet. Konkuransen ble omgjort til fotballkamp: voksne mot unger. Yme svevde på en lyseblå sky. Og ideen slo an hos vennene også.

Gildeskål kommune har gjort en genial ting. Man får låne kantina og idrettshallen gratis når det er barnebursdag. Det sier seg selv at selv vårt hus ville blitt for lite til 40 unger.

Og i dag var dagen. Jeg hadde bestilt kake fra bakeri. Bestillingen til Yme var: ballonger og navnet mitt. Kaka innfridde og det gikk et sus gjennom jentene da de så alt glitteret den var spraylakkert med..

Hvite papptallerker og pappkrus fra Binders. Servietter med ballonger.. thats it. Ja, og tre åttetall fra en restekurv hos Claes Ohlson.. Barnebord og voksenbord. Vi var spente på hvor mange voksne som kom, og heldigvis så måtte vi utvide voksenbordet da det strømmet på med foreldre.

Turnuslegen var leid inn som dommer. Hun kunne ingen fotballregler og var livredd ballen. 40 unger i en mølje mot litt for konkuranselystne foreldre. Det ble en fantastisk kamp. Med driblinger, skudd, pasninger, møljespill og skåringer.

Siste mål vant og det ble ungene. Premien var en godteriskål.

Pølse, cookies og muffins. Eir ofret nesten norskleksa i går for å bake.

Etterpå var det frilek i hallen. Da klokka bikket syv og vi blinket med lysene var bursdagsgutten så sliten at det var ikke mer igjen av ham. Han klarte så vidt å krabbe seg ut i bilen og hjem.

Det var en strålende bursdag. Ingen krangling, ingen slossing, ingen intriger og bortsett fra et par små fotballskader ingen gråt.

Yme er strålende fornøyd, kvelden ble avsluttet med Mesternes mester. Det kunne faktisk ikke bli bedre.

Så da har vi lagt lista. Takk til alle som kom, og til kommunen her som faktisk gjør det mulig å inkludere alle i en bursdag!

1 Kommentar on Vi inviterte likesågodt alle…

  1. Så godt tips. jeg skal skrive det bak øret. Voksne mot barn er jo genialt.

    Hilsen til bursdagsgutten fra Moss

Stengt for kommentarer.