Hei.

Plutselig var det mandag igjen. Jeg vet ikke helt hvordan den helga gikk så kjapt.

Fredag var jeg og Henning på kino. Vi så den norske filmen Tunellen. Jeg synes den var bra. Og det som er skremmende er at den er veldig realistisk i hva ressurser og redningsmannskap lokalt angår. Og for en som ofte står der på redningssiden så var det en aldri så liten klump i magen. For Norge er virkelig bygget mye på dugnad. Også når det kommer til beredskap. Uansett, det var en koselig fredag kveld.

Planen for helga var å få jula opp på loftet. Og den planen gikk alldeles utmerket. Isa jobbet som en helt, Eir hjalp motvillig til. Dis hjalp masse til med å reise på besøk til bestevennen sin og bli der over natta. Yme hjalp til med å holde seg ute av syne for å slippe å bli mast på. Han slapp ikke helt unna, noe han ikke unnlot å protestere høylydt på.

Nisser ble pakket, Isa pakket en egen eske med pynt fra sitt rom, Eir kan ikke fatte at det er nødvendig med så mye julepynt og mormor klarte å spore opp hver en liten nisse fra hver eneste krok.

Ting ble systematisert, ting som hører sammen er i samme eske, vi fant alle adventtingene og fikk dem i adventeska. Og i går kveld, etter jobb fikk Henning alt på loftet. Med hjelp av Eir. Jeg er litt usikker på om vi får taket i hodet, som jeg er hvert år, men det bruker å gå bra.

Men når man først var inne i en god stim, så gikk undertegnede litt berserk på Ymes rom.

Yme har masse leker som bare står og samler støv. Store lekebiler, legotog, elektrisk bil. Briotogbane og bord. Masse.

Så da tok jeg bilde av rubbel og bit og la ut for salg. For det er jo fine leker. Som noen garantert kan få timesvis med kos av. Og det håper jeg de får. For nå har det meste fått nye eiere. Biler og tog har flyttet ut av huset, sjørørverskuta seilte sin vei, helikoptret tok av og lander nok hos en fornøyd krabat.

Lastebilhjul som lengter etter å få rulle og gravemaskinskuff som ønsker sand i tennene..

Yme satt i harde forhandlinger til langt på kveld i går om hvor mye av fortjenesten som burde tilfalle ham. Eir blandet seg inn og mente at hun burde få litt da noe av dette faktisk er arvet ned fra henne. Det var det dummeste Yme hadde hørt.

Forhandlingene fortsatte i ettermiddag, og vi er vel fortsatt ikke enige. Det vil si, jeg er helt enig. Han får en rimelig del av det hele. Yme er slett ikke enig.

Så hva gjør dere kjære lesere? Når dere selger unna gamle leker. Tar dere all profitten selv eller lar dere ungene selge det?

Et helikopter som lengter etter å få fly har nå fått en ny eier.

9 Kommentarer on 20. dag jul

  1. Vel, det er jo ungene som en gang har fått det som selges, så hos oss går alt til ungene. Men da gjerne til noe de trenger (evt ønsker seg) eller inn på sparekontoene 😊

  2. Det er selvfølgelig ungenes penger! Hva hadde du sagt om Henning hadde solgt noe som var ditt og beholdt pengene selv? Pengene går enten til å finansiere noe ungene ønsker seg eller inn på konto.

    • Litt usikker på om jeg ville sagt noe om Henning gjorde det, siden vi uansett ikke tenker på pengene våre som mine og hans. Det er våre. Men ser poenget. Dog er jo en del av disse lekene arvet ned fra Eir og Isa også så han vil jo måtte dele med dem. Som togbanen f.eks. Som alle fire har en del av. Nå får han jo en del da, og så har de fått lovnad om at vi skal bruke en del av de andre pengene på at det får kjøpe noe nytt som de har lyst på, så jeg tror alle er fornøyde nå.

  3. Hm. Ukjent problemstilling, siden alt egentlig bare går i søpla, til søskenbarn eller rett i bruktbutikken, men… Jeg hadde muligens bare latt jentungen få alt selv, med en liten prosent til meg om hun ikke håndterer alt av transaksjoner selv. 😉
    Skogfruen Vil gjerne at du leser denne blogposten Gode hverdagsrutinerMy Profile

  4. Én del til noe fornuftig til eieren (ungen), én del til selgeren (du og familien generelt) og én del til en frivillig beredskapsorganisasjon?

Stengt for kommentarer.