Hei.

Da er den største spenningen over og pakkebonanza tilbakelagt. Roen kan senke seg på ordentlig og Dis er helt himmelfallen over at jul faktisk varer lengre enn julaften.

Julaften

Å være fire år og glede seg til jul er hardt arbeid. I allefall på julaften. Å våkne til pakker under treet og få beskjed om at de ikke skal åpnes før til kvelden…. finnes det noe mer utmattende.

Heldigvis var rampenissen på lag med fireåringen. For som takk for selskapet i desember hadde jo rampenissen en gave gave som kunne åpnes med en gang. Og jeg må bare si at han hadde spart den største rampestreken til slutt, og både mamma og pappa syntes han kunne spart seg den siste. Karaokemikrofon i gaven til Dis. Joda, det ble en fredelig start på julaften.

Julenissen var også med på fireårslaget. Troppet opp midt på dagen. Godt forberedt og hadde lest ønskelista. Par-patrolfigur. “Akkurat det som æ ønska mæ hos nissen” Julen er i sannhet fylt av mirakler.

Julaften videre forløp som julaften skal og bør. En lykkelig mamma som ser Sonja finne julestjernen, unger som ikke forstår hvorfor NRK må sende de samme eldgamle filmene hvert år. “Dæ må jo finnes noe meir barnevennlig” Det er litt som skomaker Andersen. Det er vel mest vi voksne som ønsker oss den tilbake. Kanskje bør de begynne å høre på ungene også når det kommer til julaften.

Tvangsfotografering foran juletreet.

Ribba ble god, svoren ble sprø, lutefisken ble spist, mest av de andre. Pakker ble pakket opp. Kaker og riskrem gikk ned på høykant og det var lite luft igjen i ballongen når den endelig traff puta.

1.juledag

Om julaften er utmattende for unger så er 1.juledag mer som et maratonløp for pappa. Det er ikke få julegaver som trenger montering, batterier, opplading, installering.. og alt helst på en gang.

Pappa.. paaaaapppppaaaaa. PAPPA!!!! Ventetiden på at et basketspill skal åpenbare seg i all sin prakt er uendelig. Lykken uendelig stor når det endelig står der.

Isa ryddet rommet i hele går. For å få plass til pianoet som lå under juletreet. Ikke flere falske toner fra pianoet fra pappas barndom. Ikke mer sure kommentarer fra Eir som vil ha rommet sitt i fred siden det gamle pianoet aldri kom lengre opp i huset enn til hennes rom i 1.etage. Høretelefoner så man kan øve uten at andre hører at man spiller feil. Det var verdt en dag med rydding.

Jeg tittet ut. En vakrere 1.juledag kan man ikke ønske seg.

Jeg vurderte å foreslå en tur. Men innså at da ville jeg vel blitt sparket ut av familien. Så vi prøvespilte 3 spill, pakket opp noen puslespill, prøvde curling på stuegulvet og spilte det nye dragespillet på switch.

Men jeg fikk trumfet gjennom at vi skulle gå opp til bestemor for å spise middag i det minste.

2.juledag

Til Dis sin store overraskelse er det faktisk fortsatt jul. Denne julen bare varer og varer faktisk. Og det er fortsatt leker å teste, spill å spille. Det er like fint vær ute og jeg tror jeg skal stå litt mer på mitt om en tur ut.

Kanskje. Husfred er jo verdt mye i julen. Uansett, det blir en fin dag. Håper din jul har vært fin så langt. Og ønsker deg en riktig god romjul videre!