Hei.

Denne uka her har vært en smule travel. Jeg var i Bodø tirsdag og onsdag, vakt på torsdag og julebord fredag og lørdag. Og en aldri så liten seriespillhelg med handball i går.

Så i morges var det helt greit at timeplanen var tom og at det står ferie i kalenderen hele neste uke.

Men om dagen i dag var tom på papiret så har vi klart å fylle den med litt av hvert.

Yme har jo adventskalender fra Forskerfabrikken. Og denne uka har eksprimentene stått på vent på grunn av en fraværende mor. Men i dag har vi malt med syrer og baser, vi har fått en rakett til å fly og vi har lekt med magisk sand. Og vi har en skilpadde av polymerer som vokser i en vannbøtte på badet.

Og så bakte vi pepperkaker. I mitt hode er pepperkakebaking en idyllisk affære. Og ungene gleder seg. Og det er dempet julemusikk i bakgrunnen. Og fryd og juleglede.

Nesten sannheten. Når kranglingen over hvem som skal ha det beste kjevlet har stilnet, krangelen over juletreet og snømannen som vel er de eneste formene vi bare har en av er avgjort og krisen med for mye mel på deigen er handtert.. da har minstemann gått lei og ser heller Karstein og Petra lage pepperkaker på tv.

Yme holdt ut imponerende lenge, alle sang med på i alle fall en julesang og det var passe grei stemning en god stund der.

Da Yme også gav seg hen til Karstein og Petra gikk jeg, Isa og Eir i gang med årets modigste prosjekt. Pepperkakehus fra bunnen. Vi pleier å jukse og kjøpe ferdig. Men i år lager vi selv. Fortsettelse følger for da alt var ferdigstekt var det tid for Snøfall og legging.

Vi tenkte Henning skulle få ansvaret for julelys på det pepperkakehuset. Han har jo trening..

Dis sovnet fort, Yme ble lest for. Og så fortsatte Eir og Isa på kjøkkenet. Eir laget favoritten til henne og Henning. Kokosmakroner.

Isa har innsett at den egoistiske storesøsteren ikke tar noen hensyn til de som ikke liker kokos. Så hun brettet opp armene, delte eggeplommer og hviter, hakket mandler og smalt sammen biscotti. De ble alldeles nydelige så Eir har fått reell konkuranse på kjøkkenet!

Det var flere som satte pris på baksten. Rampenissen har bedt inn til selskap. Med nylagede kokosmakroner med sjokoladetrekk regner jeg med at det blir en livlig natt i stua..

1 Kommentar on Rolig søndag.

  1. Hjemmebakt pepperkakehus er noe av det dristigste jeg har hørt på lenge! 🙂 Her har vi lagd pepperkakehus for første gang i år, og jeg kan til min lykke konstatere at det har overlevd sin første natt uten å falle sammen. 😀
    Skogfruen Vil gjerne at du leser denne blogposten Juletradisjoner: Stress ned til julMy Profile

Stengt for kommentarer.