Hei.

For å følge opp siste innlegg så tenkte jeg å dele litt flere av våre juletradisjoner.

Vi har nå skrevet en liste på hva vi må ordne av mat og kaker til jul. Den ble la g og mangfoldig. Noe MÅ være med, andre ting kan byttes ut. Særlig av kaker. Der bruker vi å prøve noe nytt hvert år.

Lammerull

Men noe vi MÅ ha er jo rulle. Kjøttrulle av lammekjøtt. Noen år har vi kjøpt et slakt. Et år var vi faktisk med på hele slaktingen. I år gjorde vi det veldig mye enklere. Vi kjøpte et sånn ferdig kit. Fra Gilde. Der det var slagside, kjøtt og netting.

Kjøkkensjef

Eir hadde jo liten tro på sin mor. Så jeg måtte pent vente med å sette igang til hun kom hjem fra ungdomsklubben.

Hun laget krydderblandingen. Jeg er litt spent på den, for hun har samme formening om oppskrifter som faren har til farsgrenser.. at de kun er veiledende… Vi liker jo den rulla best med kjøtt og at den henger sammen. Så jeg tror målet på gelatinpulver ble doblet og vel så det.

Mammaen, altså jeg, fikk aller nådigst skjære opp kjøtt. Og løken.

Sy en rulle

Etter år med banning og såre fingre hadde jeg gått til innkjøp av nye stoppenåler. Den skar gjennom den slagsiden på vakkert vis. Jeg ble bortvist fra kjøkkenet da jeg spurte hvordan de stingene som holder den sammen skulle syes… Tunge sukk og øyner som himlet fulgte meg ut mot stua.

En lammerull

Og for en rulle det ble. Den ble rent vakker! Og nå ligger den i fryseren. Vi bruker å koke den i saltvann så vi lar den ikke ligge i lake. Sikkert helt feil for noen, men det bruker å bli bra.

Og så har vi et lite eksperiment. Vi har kjøpt en ferdig fra Lundal. Som også må kokes.. og så skal vi blindteste på de andre og se hvilken de liker best. Jeg holder en knapp på vår..

Nå står leverposteien for tur. Der overlater jeg gladelig kjøkkenet til Eir. Rå lever, blandet med spekk og hvit saus… det lukter altså ikke godt før den er ferdig stekt..

Hva slags pålegg lager dere selv?

3 Kommentarer on Lammerull..

  1. Jeg lager sylte, som egentlig skal lages av grisehoder, men jeg bruker knoker og litt nakke. Så steker jeg røkt svinekam og skinkestek.

  2. Veldig bra, jeg er helt for barnearbeid i slike sammenhenger! 🙂 Jeg har egentlig ikke tradisjon for å lage noe som helst, så jeg leser og suger til meg tips der jeg finner dem. 🙂
    Skogfruen Vil gjerne at du leser denne blogposten Få skogen inn på veggen!My Profile

Stengt for kommentarer.