Hei.

I dag fikk jeg endelig beviset på at det finnes noen av mine gener i Dis.

Med en bekymret rynke i pannen så hun seg rundt.

“Vi må rydd! Og vask!”

Sjokket var stort både hos meg og Henning. Det bruker altså ikke å være rydding og vasking som prioriteres på en ettermiddag. Det bruker å være Paw Patrol, Karstein og Petra og spill på iPad.

“Dæ e ikke længe tel jul, vi må jo ha dæ fint tel jul. Da må vi rydd og vask!”

Faren snek seg unna med en halvdårlig unnskyldning om at Yme måtte hentes på trening. Så da var det bare meg igjen. Og ungen mente alvor. Med en dyp rynke i pannen gikk hun opp og ned trappa med klær, leker, spill og diverse som fant plassen sin oppe på loftet. Klær, spesifikt sokker som Yme slenger overalt, ble lagt i skittentøyskurven og papir ble kastet. Her var det alvor.

Da faren kom hjem sto hun øverst i trappa med armene i kryss. “Bra du kom hjem, no kan du vask!” Han reddet seg unna med å grafse til seg noe gaffatape som han gikk ned på boden sin med.

Vi kom overens om at det fortsatt er litt igjen til jul. Vi har tid, men vi er helt enige om at det begynner å haste. Henning viser frustrerende lite iver etter å hente ned julelysene. Og julepynten. Men nå skriver vi snart midten av november. Jeg er enig med Dis. Det er på høy tid nå.

Beklageligvis så viste det seg etter leggetid at ungen har feber. Så mulig denne ryddeiveren kun var et blaff. Men man kan jo håpe. Isa er allerede på mitt lag i denne kampen om julepynt. Det ville vært fint med fler på laget.

Hva tenker du? Det er på tide nå? Er det ikke?

2 Kommentarer on Vi må rydd!

  1. Noe så herlig! Jeg synes jeg ser Dis for meg:)
    Enig med deg i at det nå er på tide å finne fram en del av pynten. Jeg har en del jeg kaller “vinterpynt” i stedet for julepynt;) Dermed kan jeg forsvare å ta det fram i november… Gleder meg til å se det koselige julehuset ditt igjen:)

  2. Vel 🎅🏻🤶🏻🎄
    Kan jo si meg enig med Dis. Det er godt å være ute i god tid for da kan dere slappe mere av litt lenger inn i adventstida🎄🎅🏻🤶🏻. Her hos oss pynter jeg litt hver søndag i advent. Esker med julepynt er merket med hver sin søndag🎄, så når lillejulaften kommer er det bare 2 esker igjen , ja pluss en med juletrepynt da. Så kan kvelden før kvelden nytes uten stress og mas med alt som skulle ha vært ferdig🎅🏻🎄🤶🏻. Som gubben sier må jeg bruke adventstida da 280 nisser og all den andre pynten i de 20 eskene som ligger på loftet skal fram. 🎅🏻🎄🤶🏻.

Stengt for kommentarer.