//Annonse//

Hei.

De siste dagene har snøen lagt et hvitt og vakkert teppe over alt sort, høsttrist og vått. Vinteren banker på døra og advent nærmer seg ubønnhørlig.

Med advent kommer også den alltid like stressende oppgaven for mor: hvilken type adventskalender skal ungene få? Her i huset har vi kjørt litt ulike. Det har vært alt fra sjokolade til neglelakk og pakkekalender.

Men i år har jeg vært så utrolig heldig at jeg får lov til å samarbeide med Forskerfabrikken og promotere deres Julekalender for nysgjerrige barn

Forskerfabrikken jobber for å øke realfagsinteressen og forståelsen hos barn og unge. Som mamma til fire unger som elsker matte, og som selv elsket realfag treffer dette meg rett i hjerterota. Som forskerfabrikken sier: Kunnskapsrike barn kan skape en bedre verden når de vokser opp.

Selv tenker jeg at det jo er de som kommer etter oss som vil redde denne kloden. Vår generasjon har såvidt startet, de må fortsette. Og uten realfag blir det vanskelig.

Kalenderen kommer i to utgaver. En med 24 luker, og en med 12. For lukene tar litt tid. For noen kan det være vanskelig å presse inn i en travel førjulstid. Da kan det være greit med 12 luker og virkelig nyte de dagene man åpner en luke.

Til noen av lukene trenger du litt ekstra. Dette får du en fin oversikt over når du mottar kalenderen, slik at du kan forberede deg før dere åpner gaven. Det er ting vi alle har i skapet. Som glass, t-skje, melk, såpe, bakepulver etc.

Kalenderen sies å være for unger mellom 6 og 12 år. Vi testet et par luker i går. Yme (7) og Isa (10) var like engasjerte. Noe av teorien (det er et skriv med i hver pakke) gikk Yme litt over hodet, men det gjorde ingen ting. MEN! Dis (4) var også med. Og hun storkoste seg. Fikk bruke beskyttelsesbriller, tømme ingredienser i glass, riste og annet moro. Jeg tror ikke en fireåring vil ha så stort utbytte av kalenderen alene. Men om man bruker den som en kalender for hele familien vil også små barn kunne være en del av dette. Læringsutbyttet er ulikt, men det er noe å lære for alle. I går lærte vi om syrer og baser. Og om luftstrømmer.

Det er koselig å gjøre ting sammen. Unger i dag bruker mye tid foran en skjerm. Alene. Med denne kalenderen kan man sitte sammen. Og i og med at alle lukene kommer ferdig innpakket så har ingen bestemt hva som skal skje, det er en overraskelse for alle. Selv søsken som krangler til vanlig kan plutselig finne på å samarbeide riktig fint rundt disse oppgavene. Og for de konkurranselystne kan noen av posene inneholde ting man kan lage en konkurranse av. Som hvor lenge man kan holde kula i lufta.

En annen ting som er flott med denne kalenderen er at den fokuserer på gjenbruk. Man kan gjenbruke gaveposene neste år. Selve posen kalenderen kommer i kan brukes som gymbag i januar og gavene i seg selv kan brukes mange ganger.

De som har hatt denne kalenderen før tenker kanskje at det blir kjedelig å gjøre det samme på nytt? Vel, da kan jeg fortelle at det er helt nytt innhold i årets kalender. Så alle posene er nye.

Jeg vil virkelig anbefale denne adventskalenderen. Du får kjøpt den inne på nettsiden til Forskerfabrikken ved å følge denne linken her. Jeg lover at den gir både masse moro og masse lærdom i løpet av desember. Og ut fra det vi har sniktittet på så er den definitivt verdt pengene.

Jeg må jo også fortelle at jeg får lov til å gi en av dere en slik kalender. Akkurat nå har jeg en givaway inne på min instagramkonto. For å være med må du gå inn dit og tagge en venn under bildet. Og like kontoen min og kontoen til Forskerfabrikken. Det nytter altså ikke å legge igjen en kommentar under innlegget her. Vinneren blir trukket lørdag 9/11.

1 Kommentar on Adventskalender fra forskerfabrikken. Giveaway.

Stengt for kommentarer.