// Annonse. Inneholder annonselenker til CV-malen.no//

Hei.

CV eller curriculum vitae er kort fortalt et sammendrag av ditt liv, din utdannelse og din arbeidserfaring. Den skal ligge ved jobbsøknad og er et dokument som en arbeidsgiver bruker for å danne seg et inntrykk av deg og dine kvalifikasjoner.

Jeg skal innrømme at jeg ikke har den største erfaringen som jobbsøker. Jeg søkte på jobb som turnuslege og så søkte jeg på jobben her. Det er vel de to eneste gangene jeg har søkt. Ellers har jeg troppet opp og spurt om noen har bruk for meg. Det fungerer jo det og, men det kan jo fort bli slitsomt å reise land og strand rundt for å spørre etter jobb.

Men vi har jo flere ganger lyst ut stilling som lege her, så jeg har derimot litt erfaring med å lese søknader. Og det skinner fort gjennom hvem som har gjort seg litt flid med søknaden og hvem som bare har rasket sammen et eller annet og sendt avgårde.

Når du sitter der med en bunke på 15 CV’er så har du allerede på nummer fem glemt hvem som hadde jobbet under studiet og hvem som hadde bodd på Bali. Men du husker ham eller henne som hadde det kule bildet på toppen av CVen og som på høyresiden hadde alle de viktige tingene i en kolonne.

Nettstedet CV-malen.no hjelper deg med dette. Du lager deg enkelt en bruker. Du kan ha en gratisbruker, eller om du virkelig sender ut søknader og CV’er kan du tegne et månedsabbonement og få flere CV’er og maler.

Vel inne på siden kan du boltre deg i ulike maler til CVen din.

Masse maler å velge i på CV-malen.no

Inne på siden er det ulike bolker å fylle ut for å fylle CVen. Det er personlig info, arbeidserfaring, utdanning, etc. Videre kan du ha lenker til facebooksider og instagram. Du kan legge til bilder og du kan laste opp filer som skal legges ved CV’en.

I tillegg til CV er det også mulig å skrive jobbsøknader inne på siden og det er artikler med hjelp og tips til hvordan skrive både søknader og CV’er. For man må jo faktisk skrive en søknad også. Her er det fri tekst som gjelder, så du må tenke selv. Men med hjelp fra artiklene som ligger der så er det jo fort gjort. Når du har skrevet søknade.n kan du koble den til CVen din slik at alt kan sendes som et dokument til stedet der du søker jobb

Fordelen med ferdige maler er jo at det ser fint ut allerede fra start. Men noen ganger så liker man jo et oppsett, men tenker at skrifttype eller farge ikke er helt det man selv liker. På CV-malen.no er det enkelt å både skifte farger og skrifttyper i malen. Alt gjøres med enkle tastetrykk og forhåndsvisning.

På ungdomsskolen har de nå et fag som skal forberede dem på arbeidslivet. Jeg har ikke helt fått tak i hva som er pensum der, men inne på sidene til CV-malen.no ligger det også tips til hvordan skrive en god CV når man ikke har arbeidserfaring. Og rosinen i pølsa: en artikkel om sosiale medier. Med gode råd om hva en arbeidsgiver ikke blir glad for å finne på instagramkontoen din. Akkurat den tror jeg vi voksne trenger å lese vel så mye som ungdommen.

Alt i alt så er CV-malen.no en fin side der du har det du trenger for å skrive søknaden og CVen som gjør at du kommer litt høyere i søkerbunken. Du må fortsatt skrive innholdet, men du får kjempegod hjelp til innpakningen. Kanskje er det det lille ekstra som får søknaden over i ja-bunken. For om jeg skal svare på mitt eget spørsmål i overskriften: Ja, CV er viktig!