Hei.

Jeg har hatt litt ulike innfallsvinkler når det har kommet til ungene og det å gå tur. En tid nå har jeg gått for “god informasjon i forkant”-strategien der tid og sted har vært opplyst om flere dager i forveien. Dette for å dempe den negative stemningen rundt turstart og gjøre alle innstilt på at når tidspunktet kom så var det tur.

Det har ikke fungert særlig bra. Det har jo heller ført til sutring og surmulig dager til ende og nå i det siste også en merkverdig kneskade som bare plutselig oppstår akkurat på dagen når turen skal gåes.

Så i dag satset jeg på “fullstendig uvitenhet frem til siste ti minutter før start”- strategien og slo til med informasjonen om at vi skulle gå oss en tur på fjellet mens vi spiste middag.

Det ble ingen jubel i stua. Dis så jo for seg en avslappet ettermiddag på sofaen etter en slitsom dag i barnehagen, Isa forbannet den dagen gud fant opp kantarellen da hun nå ser for seg en endeløs høst på soppjakt. Eir ble for overlumplet til å klare skade kneet og Yme mente at han var utsatt for en grusom mor som bare gjør det hun har lyst til.

Klaging og sure miner til tross, sekken ble pakket, sko ble kledt på og vi gikk avgårde.

Det ble en fin tur. Vi kom opp på toppen vi skulle. Vi fant ingen sopp, det er nok for tidlig, men det gjør ingen ting.

Jeg fikk tatt både et og to fine bilder av ungene på toppen, neste års kalender er nesten i boks.

Isa tok også noen fine bilder av meg og Dis.

Yme klatret og jeg fant en hel, moden multe.

Jeg og Dis så rumpa på de andre da vi begynte å gå ned og så ble det bare oss. De andre fikk ferten av tv og wifi og sprang ned på en tiendedel av tiden vi brukte opp. Jeg og Dis brukte litt lengre tid.

Vel hjemme fikk jeg Dis og Yme i seng. Og så har Eir laget mojihitos (med bare brus altså) til meg og Isa og vi har sett serier resten av kvelden.

I morgen satser vi på rett i koppen-middag ute. Vi skal teste de nye fiskestengene vi kjøpte i byen i går.

Sånne dager. Hverdager. Med bittelitt smak av ferie. Det er de beste..

ps: videoer fra turen ligger i stories på instagram..