Hei.

Det er hetebølge. Den fine Volvoen vår har jobbet som en helt hele dagen og dratt vogna fra Sveg til Storuman.

Inne i bilen merkes ikke hetebølgen så godt, man har da aircondition. Men på hver pause slo varmen mot oss. Så til slutt tok vi ikke flere pauser, men kjørte helt frem i stedet.

Etter en hel dag i bilen må man røre på seg, hetebølge eller ei.

Yme testet både lekestativ og treningsapparater. Dis også.

Selv ruslet jeg en tur rundt vannet her sammen med Henning. Det var en nydelig kveld. Campingen i Storuman overrasket positiv.

Etter at Yme var ferdig med treningsøkten gikk jeg og han for å dusje. Nå har vi jo dusj i vogna, men det var store, rene og fine servicebygg like ved så jeg fant ut at det var like enkelt å gå dit.

Vi låste oss inn med nøkkelkort. Toaletter til høyre. Og rett frem et stort flislagt rom med knagger på veggene og benker. Og hva jeg trodde var en fellesdusj til høyre. Altså et stort rom med flere dusjer.

Vi kledte av oss. Brukte god tid, det var jo bare oss der. Jeg tittet opp. Og så rett ut på søppelkassene. En kar sto og sorterte papp og plast og hadde ypperlig innsyn til mine hengepupper. Jeg så andre veien, et stort vindu også der, i tillegge et speil på motsatt vegg som gav innsyn både foran og bak. Jeg rasket til meg handuken.

Mulig de er lite sjenerte her i norrlands sødra del, tenkte jeg. Men var da litt merkelig at det var store vinduer der man skulle kle av seg. Og tørke seg etter dusjen.

Han som sorterte papp gikk sin vei og jeg gjorde et kjempehopp fra gjemmeplassen jeg hadde funnet innerst i et hjørne og rundt dørkarmen inn til det store rommet med dusjene.

“Mamma? Æ trur dæ e meininga vi ska kle av oss hær?”

Det var ikke noe stort fellesdusjrom, det var mange små avlukker, med dusj innerst og rom til å kle av, tørke og kle på ytterst. Og det var også badstu der innerst..

jo, jo så bjuder man litt på. Er det ikke det man gjør på camping? Er det så nøye? Han der med pappsøpla hadde sikkert sett noen hengepupper før. Hva det store rommet med benker og knagger og vinduer skal brukes til må gudene vite, men mest sannsynlig ikke til å sprade naken i..

I morgen kommer vi hjem. Jeg kunne godt campet i noen uker til, men jeg tror ungene begynner å bli mettet for en liten stund. Som Isa sa på badet i morges: “æ ælska vogna bæst i litt mindre posjona!”