Hei.

I helga var det midtsommertreff her på Inndyr. En årlig happening som ikke kan gå av stabelen uten at det er en betydelig dugnadsinnsats som blir gjort. Enkelte gjør langt mer enn andre, og jeg bøyer meg i støvet. Folk er så flinke!

Helgas arrangement ble holdt innendørs i hallen pga været. Noen jeg er svært fornøyd med. Man slipper å bli våt, slipper å traske rundt i søle, slipper å fryse. Det meste er koseligere innendørs. Særlig hoppeslott!

Det var show for ungene. Håvard fra “Barn ingen adgang” laget et durabelig smell med flytende nitrogen. Yme jublet, Dis gjemte seg i fanget hos Henning og holdt seg for ørene.

Henning tilbrakte noen dugnadstimer selv hos skytterlaget. Alle fra 3 år og opp fikk prøve seg på skyting. Yme som venter med lengsel og smerte på at han skal bli gammel nok til å være med på trening fikk endelig skyte. Dis fikk også prøve men erklærte med like tydelig røst som Isa at “æ lika IKKE skyting!!”

Det ikke ikke så bra første runde. Det var litt vanskelig å finne den blinken. 1 treff av 5. 7 poeng, det var jo rent begredelig. Men etter seks runder halte han i land seieren i aldersklassen med 39 poeng slik at man kan jo si det var progresjon. Kun et usselt poeng skilte ham og turnuslegen. En smule stolt kan man si han var da han viste frem pokalen til bestemor og ringte mormor på FaceTime slik at hun måtte kjøre ut på en utkjørsel nord for Koppang og beundre pokalen.

Men helgas store positive ting er jo at jeg og Henning egentlig kan se slike helger som dette lyst i møte. For jeg mener, dugnad må da regnes per husstand? Ikke per person. Og vi har, uten å vite det, en dugnadsmaskin boende i huset.

Eir. Hun elget seg innpå leder for vaktkommiteen da vi var på fotballturnering forrige helg og fikk lagt seg selv til på både en og to lister. Hun startet dagen i kakesalget, fortsatte i grillen. Innimellom var hun også konferansier på senen og sto i smilende smalltalk med Håvard fra NRK super bak scena. Hun avsluttet med å assistere på premieutdelingen på skytingen.

Så om vi nå bare lager et falsk leg til henne neste år slik at hun også kan ta seg av bongsalget på kvelden så går jeg og Henning lyse tider i møte.

Men det bongsalget var ganske koselig da. Nesten ren kjærestetid siden vi satt der begge to og hadde den første vakta på kvelden.

Resten av kvelden var vi på fest. Det var trivelig, men jeg tror jeg er blitt gammel. I allefall er trommehinnene mine blitt gamle. For så innmari høy som sånn musikk er!

Hjemme var Eir barnevakt sammen med Isa. Dis hadde forsøkt seg på ville protester men hadde resignert til slutt. Dog var hun en smule fornermet da hun sto ved senga vår i morges og lurte på hvorfor i all verden vi dro på vakt begge to midt på natta? Med bare Eir som dårlig barnevakt? Jepp, er altså ikke så ofte vi er på fest.

I dag var vi fikset litt i vogna. Fem usle dager til ferie. Det er et berg med rene klær som er blitt litt mindre. Vi kommer nok i mål. Og visstnok så er dugnad mye morsommere på Midtsommertreff enn hjemme på vaskerommet, for den dugnadsmaskinen.. den holdt hviledagen høyst hellig…