//Annonse//

Hei.

Sommeren er her. Selv om det enda er noen dager til vi skriver juni så er de dagene vi har nå, med sol, varme og lykkelige barn i vannspreder sommer. Vi kan ikke tillate oss å se på kalenderen. Her må det nytes, for hvem vet, kanskje er denne uka det vi får av sommer. Ikke at jeg er pessimistisk. Om det er noe alle nordlendinger er så er det ukuelige optimist i mai. Sommeren ligger der, urørt med et hav av løfter. Som den sjelden innfrir.

Det snakkes og skrives om sommerkropp. I mitt hode er det enkelt. Man har den kroppen man har, og sommeren kommer. Man kler på seg mindre klær fordi det er varmt og voila, man viser frem sin sommerkropp.

De fleste medier sier noe helt annet. Sommerkroppen skal være brun, noe som er en motsigelse i seg selv. Man er da for pokker ikke brun før sommeren er over. Kanskje ikke da heller, om man tilbrakte mye nok av den i nord. Så det burde jo være høstkroppen som var brun. Men den er mer innpakket i Gore Tex.

Sommerkroppen skal også være slank, den skal være uten cellulitter, den skal helst ha et par fristende svetteperler rett over navelen. Får vondt bare av å skrive det, når de perlene når inn i navelen.. uæææ.. jeg hater ting i navelen.

Men dette idealet er jo umulig å leve opp til. Og jeg ser ingen grunn til det heller. På den annen side. Det er jo litt feil å skulle si at idealet er en BMI på 35, selvpåført diabetes og slitasjeskader i knærne på grunn av overvekt.

Men poenget her. Vi har alle den kroppen vi har. Og min kropp ser sånn her ut i år. Foreviget av Isa som jo ikke har tanke for at den stolen på siden ikke skulle være der og at hun burde minne meg på å kle av meg sokkene…

Min sommerkropp har ikke rukket å bli brun, men det skal den forhåpentligvis bli i løpet av sommeren.

Den har også hva jeg vil kalle et ekstremt tilfelle av diastase etter fire graviditeter som ble bært veldig utenpå kroppen. Jeg trodde en stund jeg hadde brokk, men det var ikke så vel..

Strekkmerker både foran og bak. Sikker ikke bare på grunn av graviditeter, men også en smule trykk fra underliggende underhudsfett.

Det er altså ikke en smule thigh gap å spore. Mer som porten i muren i Game of thrones. Kan kun åpnes innenfra.

Videre jobber ikke akkurat tyngdekraften med meg. Den bikinien fra Cellbes jobber på spreng, men man må vel si at brystvortene er like nært navlen som de er sin opprinnelige plassering.

Kjærlighetshandtak. Enn så lenge får Henning godt tak rundt dem så da tenker jeg de er akkurat passe..

Så da burde jeg jo egentlig pakke bort hele bikinien. Som forøvrig finnes her hos Cellbes og finnes i alle størrelser.. Min sommerkropp møter jo ikke idealet på noe som helst. Foruten at den er ikledd bikini. Men bikinien møter vel heller ikke idealet som bikini stakkars..Men det har jeg på ingen måte tenkt å gjøre.

Jeg har tenkt å bruke den hele sommeren. Og holde hodet høyt og være så fornøyd, så fornøyd. For jeg får til å gjøre noen sprett på trampoline, jeg klarer å sykle til jobb, jeg klarer å krype under stuebordet om jeg må. Jeg kommer meg opp på den fjelltoppen jeg vil og jeg får til å ta både en og to unger på fanget.

Ikke for det. Jeg har et mål. Om to år fra nå skal Eir konfirmeres. Jeg har ikke tenkt å bruke masse penger på å sy ut bunaden så den magen må reduseres noe. Et konkret mål. Ingen kilo, men med det målet regner jeg med at det kommer slengende litt bedre form på kjøpet. Og det vil ikke skade.

Men folkens, helt seriøst. Sommerkropp er bra! Også de tynne, brune med svetteperler over navlen. Og de mellomstore, og de store. Ingen bør gjemme sommerkroppen sin. Har man en kropp som er helseskadelig stor så finnes det hjelp å få, og da bør man gjøre noe med det. På grunn av helsa, ikke for å nå et eller annet håpløst ideal som er galskap å sikte etter. Og er du tynn, så være glad for det og vær stolt av det også. Og er du FOR tynn, så kan man også få hjelp. Ingen rundt deg vet hva kroppen din har vært gjennom, det vet bare du. Din kropp, din historie. Og det som virker å være en fryktelig stor og godt gjemt hemmelighet: vi er alle normale. Ingen er mer normal en andre. Det finnes ikke en stereotyp menneskekropp. Jeg lover.

Så ut i sommeren, med den kroppen du har, i klær du trives i. Ikke gjem deg, det fortjener du nemlig ikke!

19 Kommentarer on Sommerkropp!

 1. Så flott skrevet, heilt enig at vi må bare prøve å godta den kroppen vi har selv om jeg mange ganger sier til meg selv hold deg unna kjøleskapet Ragnhild, men da snur jeg bare å drar i døra å sier til meg selv at jeg ikke skal bry meg, så da er det mye trøst å hente der. Kos deg skikkelig i sommer i den flotte bikinien, tror jeg og skal gå til innkjøp av en slik ting jeg og.🌞😊

 2. Så herlig befriende! Ønsker deg og dine en flott sommer uansett vær ! 🌺🌸🌺

 3. Herlig befriende var ordene!👏👏👏

 4. Elska dei svarte sokkane😁. Eg brukar å synge:en får værra som en e,når en ikkje vart som enn sku.. Synest du er fantastisk

 5. Klart du skal ha sol på kroppen! Nyt strålene, med eller uten sokker 😄👍😎☀️

 6. Vanvittig godt skrevet, og kjempeviktig poeng du har! Om bare andre kunne forstå dette, og ikke fokusere på idiotiske, og for noen totalt uoppnåelige, sommerkroppideal! Takk for at du skrev innlegget!

 7. Leste om deg i Dagbladet, å ville bare si noen ord. Vi kvinner er alle fine som vi er, store eller små. Korte eller lange, bleike eller brune! Det som virkelig er det fine med deg, er at du poserer naturlig, du skammer deg ikke, du viser at du har ett sunt syn på kropp og det å vise den frem. For jenter i alle aldre, med alle typer kropper, skammer seg. Over ting vi ønsker skulle vært anderledes eller mindre, større, glattere osv. Jeg er en av de. Vært 120 kg, og 67 kg. Skammet meg like mye i begge sider av skalaen, og midt i. Hvorfor er vi sånn?!? Det fineste vi kan bære er ett smil, god holdning og selvtillit. Den har ingen vekt, fasong eller farge. Og jeg syns også det er trist at man blir hyllet og kalt tøff fordi man har på seg bikini. Uansett hvilken fasong. Det burde være en selvfølge for alle når været er varmt! Målet mitt for sommeren er å ikke holde inn magen, sole meg når det et varmt, og slutte å tenke på hvordan jeg sitter/ligger på stranda. Eller hvordan bikinien sitter. Jeg har bininikropp og sommerkropp, eller det man kaller en helårskropp! Som alle andre❤️

 8. Jeg digger deg !!! Jeg digger sommerkroppen!!! Så viktig å sette fokus på ❤Så glad jeg ble innvendig av det du skrev!!! De siste 6 mnd med sykdom har lært meg at livet kommer ikke i reprise, så hvorfor skal vi strebe etter idealer som vi sier ! Nei ta på bikini og vis sommerkroppen, ingen er så flotte som vi ❤

 9. Ja. Du har så rett! Samtidig er du jo ganske modig i en verden der mange har glemt sannheten i dine gode refleksjoner! Du nevnte bunaden og målet om å komme inn i den! Litt tilbakemelding: Jeg varslet slekta om at jeg – etter fjorårets erfaring av 2×2 måneder stillstand pga 1 alvorlig armbrudd +1 alvorlig infeksjon i leggen ( hhv vår og høst) -, ikke kom til å stille i konfirmasjon i min stolthet av en bunad! Jeg er blitt tjukkere rundt midten, rett og slett! (Min trøst var at det må være bedre med en levende, frisk og glad tante i langbukse og vid bluse enn ingen tante i det hele tatt!) Nærmeste slekta var nok engstelig for hva (super)tanta skulle komme antrukket i! Tre dager før begivenheten fant jeg ut at det kanskje, kanskje gikk å få på bunadstasplagget! Tre frokoster seinere der alt brød var byttet ut med snittet kål med litt egg og fisk oppå samt verbal bruk av “brekkjern” på real utpust var bunaden på plass! – Riktignok bare så vidt det gikk! Stor overraskelse for slekta. Men, først og fremst og heldigvis: velsignet dag i går for konfirmanten og alle rundt! (Tror jo egentlig at slekta hadde overlevd “buksetantas” entre, også. So what, sier nå jeg.)
  Fryd deg over sommerkroppen din! Den er flott! Den blir god å ha til vinteren, også!
  God klem!
  PS. Jeg synes den frokosten er så god, så jeg skal fortsette, da med tanke på å få litt bedre plass i bunaden til barnebarnets dåp snart!
  Oppskrift: Fyll en dyp tallerken med snittet kål. Sleng på litt majones. Gjerne et kokt egg eller eggerøre samt litt røkelaks eller kokt skinke. Dryss på litt urter av sånt du liker! Glem syltetøy og sukkergreier da og resten av dagen og videre. Nyt kaffe, melk og/eller te. Så sier jeg som franskmenna: Bon appetit!

 10. Utrolig bra skrevet
  Selv om jeg aldri har vært redd for å vise frem mine valker, lår og hengemage, vet jeg at mange holder seg hjemme å ikke tør gå i bikini på stranda bl a pga komplekser
  Liker ikke at det skal være sånn, man er alle like mye verdt uansett kropp, legning, religion osv
  Håper innlegget ditt får flere til å tørre blåse i fordommer og troppe opp på stranda ….

Stengt for kommentarer.