Hei.

Hvert år skjer det samme, på samme tid og samme sted. Begynner å bli lei av å gjenta meg selv..

Sommertid.

I helga ble klokka, forhåpentligvis for nest siste gang, stilt en time frem. Til sommertid.

Jeg må innrømme at jeg har et hode og en kropp som er innstilt på vintertid. Det er jo litt synd da, siden det høres ut som om sommertid er tiden vi skal gå for, når vi sammen med EU, slutter med dette opplegget som vi nå har med å stille den klokka frem og tilbake høst og vår.

Jeg liker vintertid. Jeg blir trøtt på kvelden. Står opp på morgenen. Og siden jeg liker å ha det stummende mørkt på innsiden av soverommet uansett så betyr ikke det lyset utenfor så veldig mye.

Så kommer sommertiden og ødelegger alt. Man er lys våken til langt på natt og stup trøtt når man skal stå opp.

Nordnorsk særproblem

Men det som alltid, hvert år, hvert eneste år, blir det store orket er diskusjonen om leggetid. For jeg mener, se her da:

Natt?? Har du endelig tørna helt nå da mamma?

Hvilken treåring tror på mamma når hun sier at nå er det kveld og natt? Ingen. Sola skinner, det er lys dag og den klokka kan bare gå å legge seg selv. Det er jo så mange morsomme ting man kan gjøre under en slik sol. Lære å sykle for eksempel. Og storebror er enig. Det er da slett ikke kveld. Har mamma endelig bikket over i galskap?

Skal bare lære å sykle først..
Ufine lokkemidler..

Med løfte om polarbrød med nugatti og Ipad på senga til den eldste fikk jeg dem i allefall inn i huset. Øynene gikk i kryss på treåringen og på stories på Instagram kan du se argumentasjonsrekken. Det blir lite søvn i juni for å si det sånn.

To tegnefilmer senere, fjorten gjesp og “æ e så trøtt, mæn dæ e jo IKKE natt!” senere gikk vi på badet, pusset tenner og gikk inn på rommet. Der velsignede lystette gardiner fikk ungen i rett stemning og sovende på ti minutter.

Solens vandring rundt jorden…

Jeg tror jo ikke at det å slutte å stille klokka vil gjøre det uproblematisk å være småbarnsmor i Nordnorge. Dagene blir lengre uansett og det blir forsvinnende lite forskjell på dag og natt der en stund.

Men det er noe med å brått få en time lengre kveld. Det er slett ikke det samme som at den snikende blir lengre, minutt for minutt, dag for dag.

Så jeg gleder meg til 2021 eller når det nå var EU slutter å stille den klokka. Jeg ønsker meg vintertid, men bøyer meg for flertallet. Evig sommertid, here we come!

nærmer seg ni, fortsatt ikke natt….