Hei.

I natt stiller vi klokka. Det går ubønnhørlig mot vår og sommer. Og her i nord mot betydelig lysere tider.

Sommeren i nord bringer med seg mye trøbbel. For det er vanskelig å forklare en treåring at jo, det ER natt nå, når sola skinner fra skyfri himmel klokka åtte på kvelden. Solstråler sniker seg inn overalt og til alle døgnets tider. Det er til å bli sprø av.

Det er der Cellbes har løsningen

For de selger nemlig lystette gardiner. Vi har jo allerede lystette persienner. Men nordnorsk midnattsol har vært ute en sommernatt før. En persienner er en enkel match og den sniker seg rundt kanter og over stenger.

Så det må gardiner til på utsiden skal man ha håp om et mørkt rom.

Om jeg er hysterisk? Nei, jeg bare får ikke sove med lyset på. Mamma og pappa gjør det. De sover like godt i lys og mørke. Vi har venner som har lette heklede blondegardiner foran vinduet. Det ser jo lekkert ut på Instagram, men når sola skinner inn vinduet fra klokka 03:42 så ønsker man jo de blondegardinene dit pepperen gror.

Det finnes mennesker som bruker sånn sovemaske. Det er skummelt det! Du må jo kunne åpne øynene og se at du ikke blir overfalt eller noe. Tørr ikke ligge med sånn maske for alt i verden. Ingen kontroll på hva som skjer rundt deg jo.

Nye lystette gardiner

Så da blir det gardiner da. Og de vi hadde var kjedelige selv til oss å være. Dessuten var de litt korte så det kom striper av lys inn nede. Får jo ikke sove da.

De nye går helt ned til gulvet. Det følger med et sånt bånd for å enkelt legge dem opp til riktig lengde. Men jeg tenker de kan få gå ned til gulvet jeg.

Litt mønster…
Får jo ikke sove når det er sånn her ute..
Utsikten fra senga mi…

Syntes de var riktig fine jeg. Og de gamle skal vi etterhvert ta ned på gjesterommet. For selv om vi stort sett har gjester som er gale og som sover selv om solen skinner i øynene på dem så hender det seg jo at vi selv sover der sammen med ymse unger. Og da må det være mørkt.