Hei.

“Mamma? Kan du ta et bilde a mæ? Med denne sjampoen hær?”

Så klart mamma kan ta et bilde. Men må vi gjøre det akkurat her? Akkurat nå. Mamma er ørlite opptatt..

“Jammen mamma, kan du ta bilde mæ denne såpa hær da???”

Med såpa også? Joda. Men kan vi ikke vente til etterpå?

“Se på dette da!! Se på dette kule papirflyet hær!”

Ja, jeg så det i stua i sted. Men altså.. Kan du gå ut? Jeg prøver tross alt å bæsje…

Hvorfor vil unger absolutt være med inn på do? Litt skyld får jeg jo ta selv, for her både bimmelimmes og bommelommes det med åpen dør. Men det er jo rett og slett fordi det ikke er noen vits i å lukke døra.

Det er litt risikofylt for man glemmer jo ofte å lukke døra også når man har gjester og det kan jo fort bli litt påtrengende, men det er jo en annen historie.

Det som er enda mer fasinerende er at når ungen selv skal på do så kommer det fra skåla: “mamma, kain du gå ut å lokk att døra?” Finnes det grenser for frekkhet? Jeg må altså tåle både fotoshoot, papirfly, eventyr, sang, dans, hjelp til å ta papir og endog kikking ned i skåla mens jeg selv sitter der. Men å få pusse tenner mens avkommet troner på den selvsamme skål? Nei det går ikke.

Å lukke døra hjelper ikke, de kommer jo brasende inn. Å låse døra. Det tør jeg ikke i redsel for at de skal slå den inn. Volumet som skapes utenfor gjør også at jeg ikke klarer å hverken bommelomme eller bimmelimme og en låst dør fører også til øyeblikkelig påtrengende vannlatningstrang hos avkommet. Man skulle tro at nøkkelen var direkte koblet til detrusormuskelen.

Ta bilde a mæ med denne.. ja for all del..
Ta bilde med denne også da mamma… WHY???

Jeg driver og lærer meg å bruke stories på Instagram. Om du vil høre Dis argumentere for hvorfor hun absolutt må følge etter meg på do så finner du svaret der. Det viser seg at grunnen er både rørende samt at jeg fra nå av vet hvem jeg skal skylde på..

Jeg spurte også på Instagram om noen hadde et triks for å unngå unger på do. Forbløffende mange låste døra. Noen satte dog på høy musikk for å slippe å høre vrælene. Et tips, som jeg bruker daglig: gå på do på jobben. Går alltid på do som det siste jeg gjør før jeg går fra kontoret. I fred og ro og med lukket dør (om noen var redd for at jeg dro med meg åpenrdørprinsippet dit..).

Jeg konkluderer med at superenkel forskning viser at mødre rundt om kan deles i tre grupper. De som låser døra, de som holder seg store deler av dagen, og de som jeg tilhører som aldri er alene på do.

Hvilken gruppe tilhører du?

4 Kommentarer on Folksomt på do…

 1. Flirer altså så tårene står ut av øyene her!
  For det første kjenner jeg med sååå igjen (Gutter på 3 og 6 her). For det andre er det helt fantastisk at du tør dele så mye av deg selv og ditt rundt deg. Det er ikke ofte man ser en kommuneoverlege legger ut noe om bæsjetida si offentlig altså😂😂
  Nå kjenner ikke jeg deg personlig, men vil tro du som lege vinner mye tillit hos dine pasienter med å være så åpen selv. Difinitivt en blogg jeg vil følge videre.

  Nydelig gutt du har😊

  -Anette

  • Hei.

   Takk for hyggelig kommentar.
   Og du har helt rett, etter at jeg begynte å blogge har jeg lagt merke til at folk er mye mindre reservert på time hos meg så jeg vil påstå at det er utelukkende positivt.

   Så koselig at du vil følge meg videre. Og om du synes jeg legger ut lite så er det et rikholdig arkiv å ta av 🙂

   • Det skulle vært flere av din sort, du virker som en oppriktig god person.
    Det å dele av seg selv på denne måten skulle flere gjort.
    Selvom du er høyt utdannet, og flere kanskje ser på deg og din makt som en trussel, så er du kun en menneske som alle oss andre. Du får det så godt frem i bloggen din, og en fornøyelse å lese😊 Syns det er tøft gjort av deg å dele!
    Og beklager at jeg trodde Dis var en gutt. Ser jo nå at det er ei nydelig jente. 😂 Ble det rett?🤣
    -Anette

Stengt for kommentarer.