Hei.

Vi hadde jo en plan for middagen i dag, Eir og jeg. Vi har kjøpt entrecote som vi tenkte å helsteke på grillen. Noen champinjonger og råsterkte potetskiver surret i smør og krydder. Joda, det skulle bli riktig lekkert.

Vi sto opp litt sent. Ingen var våken før halv ti. Ungene lå i ro i sengene sine og så film så jeg og Henning sov liksågodt litt til. Jeg var litt usikker på om formen i det hele tatt var god nok til å stå opp, det ble i såfall uten stemme. Men etter litt mer slumring så kom stemmen seg, nesespray åpnet nese og til dels ører og det ble etterhvert dag.

Vi spiste en bedre frokost. Vi har tross alt med eggkoker og Dolce Gustoen leverte chai latte. Vi hadde nystekte rundstykker og det var rimelig bra humør på gjengen.

Vi har som jeg har beskrevet før kjøpt oss nytt stormkjøkken. Planen i dag var å prøve grillen som vi har kjøpt til. Skitur med andre ord. Vi kom oss avgårde sånn ca halv ett. Ting tar tid.

Dis har nye ski. Felleski. De funker fantastisk. Glemt er alle minner om bakglatte ski som ikke vil frem med bak. En hand i gips var ingen hindring. Ungen har aldri gått bedre på ski. De andre gikk i forveien. Jeg og Dis ruslet sakte men sikkert mot målet.

Da vi kom frem hadde Henning og Eir fått fyr på stormkjøkkenet. Det er altså en fantastisk sak. Man putter ved oppi en liten beholder og tenner på. Og så blir det et lite bål oppi der og så koker man både vann og kan grille pølser. Og så lager den strøm. Vi hadde fått vannet godt i gang da vi oppdaget at vi hadde glemt koppene hjemme. Det ble dermed satt en strek over kakaoen og de tre drikkeflaskene ble rasjonert med hard hand.

Men det var jo grillen vi skulle teste. Vi var litt spente. Om dette fungerte så tror jeg dette er den smarteste duppedingser vi noen gang har kjøpt.

Men den greia altså. Den kan koke vann samtidig som den griller pølser! Og klarer begge deler. Det ble kjempefine pølser. Og man slipper å grise til med kull. Den blir fort kald. I allefall nå på vinteren. Og den har et kjekt plastlokk som man legger over når man putter den i sekken. Denne her er rett og slett genial.

Det ble en fin tur. Dis lot seg som sagt ikke stoppe av noen gips. Hun prøvde seg både på aking, ski og klatring i tre. Eir dro rundt på en pulk til ingen nytte for Dis gikk alle tre kilometerne.

Vel tilbake i vogna var klokka blitt mange og etter en rundt med TP som Isa gikk seirende ut av var det blitt alt for sent for helstekt entrecote. Så da ble det nachos til kvelds mens vi så på Istid.

Vi satser på entrecote i morgen. Pølser er helt ok middag. Hvilken dag som helst og i allefall på skitur. Og i morgen skal vi ake rundt vogna og så kan Eir grille entrecote. Vi fant et glass med akasiehonning så jeg tror hun har en plan om marinade også. Det gledes.

Denne uka har Inspiriabloggerne, et nettverk jeg tilhører, temauke om mat. I morgen er det Liv Judit med bloggen Kreativ hverdag som overtar stafettpinnen. Liv Judit er som bloggnavnet avslører ei kreativ dame. Inne hos henne så finner du tusen tips og triks til kreative ideer som du kan finne på sammen med ungene. Om du har lyst på noen enkle tips til hva du skal finne på for å minske skjermtiden er hennes blogg plassen å lete. Og i morgen får du garantert et kreativt mattips.

Dere finner Liv Judit både på Facebook og Instagram. Og på Snap.

2 Kommentarer on Enkel middag.

Stengt for kommentarer.