Hei.

Det var søndag, stormen som herjet i dagen før var kun et vagt minne og dagen lå blank og urørt. Det var den perfekte ramme for en tur.

Til jul fikk vi penger hos svigers. Henning visste med en gang hva vi skulle kjøpe. Et fancy stormkjøkken. Som man bruker ved til å tenne opp med. Og så lager det strøm. Så om du er strandet i skogen eller på fjellet og mobilen lader seg ut, så bare fyrer du opp med ved og så lader du telefonen og ringer etter hjelp.

Man kan også bruke det til helt vanlige ting som å koke kaffe. Eller vann til kakao123. Og så har vi også kjøpt en grill som følger med.

Det har jo ikke klaffet slik at vi har kommet oss ut etter jul. Men i dag. I dag lå alt til rette.

Det var den sedvanlige klagingen, hylingen, surmulingen og kjeftingen før vi kom oss ut døra, men etter det gikk alt på skinner.

Turmålet var usedvanlig nært til oss å være. Ingen overraskelser og snarveier som gjorde turen lengre, ingen påfunn fra mammaen om avstikkerer som fører rett ut i stup og brattheng. Vi gikk først langs veien og så opp en fin sti til en bålplass med bord og benker. Og utsikt. Vi hadde kjeks og sjokolade. Det var masse ved som Yme hadde kastekonkurranse med.

Stormkjøkkenet fungerte ypperlig. Med innebygget vifte så ble det fyr med en gang. Kaffevannet kokte kjappere enn på bål og lukta var like god. Kokekaret som fulgte med hadde praktisk helletut og strømmen virket også slik at vi fikk testet lykten som og var en del av pakka. Henning var lykkelig, mormor fikk kaffe og for å bruke en ekte klisje så var faktisk alle i dag enige om at det var en riktig fin tur.

Stormkjøkkenet heter foresten Biolite 2 om noen lurer. Og neste gang skal vi teste grillen som vi har kjøpt til det.

1 Kommentar on Søndag, fint vær og tur.

Stengt for kommentarer.