Hei.

Helg. Finnes det noe bedre? Når man har fri vel og merke.

Noen ganger, med små barn, er helg mer som et mareritt. Unger har en tendens til å våkne tidligere i helgen enn i ukedagene mens vi voksne har en tendens til å strekke kvelden lengre. Det er en dårlig kombinasjon, for å si det mildt. Endeløse morgentimer med hyl og barnegråt… Endeløse dager der man må finne på noe. Man gleder seg villt til mandag og normale tilstander

Heldigvis vokser unger. Noen blir så store at de ikke står opp i det hele tatt i helgene, ikke før klokken har bikket ettermiddag i allefall. Noen vokser akkurat passe, slik at de står opp og klarer seg helt selv et par timer. Lærer seg å bruke fjernkontroll og finne frem en skål lørdagsgodt og nyter egentid uten masete foreldre. Av en magisk grunn oppstår også vennskap mellom søsken i slike stunder. Jeg vet, det er utrolig.

I dag var en slik morgen. Eir i dyp søvn, Dis våken før hanen, men til hell og lykke også Yme. Kos under et pledd på sofaen med spill på iPaden bare de to, mens Isa var ferdig påkledt og la puslespill. En lykkelig mor sov en time til.. og en til faktisk. Pappaen kom hjem fra nattevakt og krasjlandet i en seng for en powernap.

Nå skal vi sette snuten mot Bodø. Rive Rolf 2 har premiere på kino denne helga. Dis har ikke snakket om annet i en måned. Isa har sett traileren førti ganger. Yme er usikker på om han gleder seg mest til filmen eller popcornet. Eir er heller ikke negativt innstilt.

Uansett, det blir en fin dag!

Hva er dine planer denne lørdagen? Og startet den bra?

2 Kommentarer on God lørdag!

  1. Her i huset er det hverken barn eller ungdom lengre, bare to avdankede foreldre.

    Men siden de utflyttede unge skal på fest i kveld må vi stille som sjåfører, først for å bringe dem ut i gæligheta, så hente dem og sørge for at de kommer seg trygt hjem.

    Ellers er det øvingshelg med koret mitt denne helgen, dagene flyr selv uten barn.

Stengt for kommentarer.