Hei.

På SFO er de ganske strenge. Hvis de ikke har fått beskjed om at noen andre enn de “faste på lista” skal hente Yme så sendes han ikke avgårde. Da kommer en telefon, ” skal han være med x hjem i dag?” Det er jo bra, selv om det jo så klart blir mange telefoner på dem når de har sånne surrehoder som oss å forholde seg til.

Men jeg forstår jo poenget. Veldig kjipt for dem om jeg kom for å hente Yme og så hadde de sendt ham med en eller annen slubbedask som hadde tenkt å bortføre ham eller noe.

Og det burde jo egentlig være vi foreldre som var mest engstelig for slikt. Ikke ansatte på skola.. eller barnehagen.

Men etter gårdagens levering i barnehagen er jeg for det første litt usikker på om det muligens har gått en liten bekymringsmelding angående vår omsorgsevne og videre er jeg sikker på at de har gitt oss helt opp..

Det var en sånn dag. Der jeg hadde vakt, Henning måtte jobbe ekstra. Skola, som i høst lot ungene vente i evigheter på bussen, har fått orden på det slik at nå rekker ikke Eir å hente Dis før bussen går. Fint for alle andre bussunger, veldig upraktisk for meg og Henning. Svigermor var i Bodø med ukjent ankomsttid hjem. Isa skulle på trening og heldigvis forbarmet en nabo seg over henne. Det forelå en halveis plan på at en av legesekretærene skulle kunne hente Dis om hun lånte min bil, men jeg trengte den egentlig selv for jeg skulle på et møte.

“Hun blir hentet, men jeg aner altså ikke hvem som kommer og henter henne”.

Det er jo en fin beskjed å gi til en ansvarsfull barnehageansatt..

“Så uansett hvem som kommer å sier at de skal ha henne med så skal vi sende henne avgårde?”

Jeg forstår spørsmålet.. jeg hadde egentlig ikke noe godt svar..

“Hvis dere har sett personen her på Inndyr før, så ja, send henne med ham eller henne”

Jeg tenkte at om det nå skulle være så ille at noen akkurat den dagen skulle slentre innom barnehagen for å raske med seg ungen så ville det jo være fint om de ansatte kunne fortelle oss hvem det var sånn i ettertid.

Det gikk bra. Svigermor rakk hjem fra byen før hentetid. Eir hadde laget middag og mat til alle før Isa ble hentet på trening. Eir kom seg på skyting og snille skyttere kjørte begge jentene hjem. It takes a willage….

I morges ble jeg bare møtt med latter i barnehagen da jeg sa til Dis “i dag, i dag tror jeg faktisk at pappa henter deg.. tror jeg…”

4 Kommentarer on Puslespill og sikkerhet..

  1. Barnevernsansatt som jeg er så kan jeg fint le av dette og du kan ha god samvittighet. Er nok ingen bekymringsmelding på et slikt grunnlag. 🙂 Ler godt av bloggen din og elsker å lese.

    Samtidig tok jeg med i dag i å reflektere over hvor annerledes et liv kunne vært om man får barn med særskilte behov, som ikke tåler uforutsigbarhet og krever så mye at søsken ikke kan stå i søskenansvarsoppgaver. Og da ble jeg også svært takknemlig for vårt eget liv, som består av både hektiske dager og til tider en hel haug av uforutsigbarhet for å få en kabal til å gå opp og søsken og annen familie som stiller opp.

    Så i dag ble jeg ekstra takknemlig for dette og sendte en tanke til de som har barn med ekstra behov og håper de har familie og venner som støtter seg 😊

  2. Som tidligere førskolelærer får jeg dunkende hodepine bare av å lese dette!! 😀 Men ja – det går jo helst bra, om de bare vet at ungen ER hentet, og av HVEM, med mindre det da er spesifikke instruksjoner på hvem som ihvertfall IKKE skal hente… Ikke lett det der! 🙂
    Skogfrue Vil gjerne at du leser denne blogposten Derfor må du prioritere helse – og hvordanMy Profile

Stengt for kommentarer.