Hei.

Tirsdag har et uforholdsmessig dårlig rykte.. den er liksom ingenting. Ikke har den nyhetens interesse som mandagen, ikke kan den sole seg i glansen fra helga og få være med i en langhelg.. ikke er den midt i uka. Den er liksom bare fyllmasse for å få uka til å gå opp.

Men her i huset liker vi tirsdag. Det er ikke noe lekser å stresse med for i morgen er det SFO dag for Yme. Og for det andre så er det svømming. Familiesvømming i svømmehallen. Basseng som er varmet opp til en haug med grader for å lindre reumatiske kropper tidligere på dagen.

Dis pakket bagen selv. Badedrakt, handuk og baderinger. Isa tok med såpe. Yme fant tilslutt badebuksa. Vi var klare!

Bassenget innfridde. Yme svømmer nå som en fisk. Også under vann. Dis er i lykkelig ekstase og hopper fra kanten som en olympisk mester i mageplask. Hun har en viss kapasitet for å svelge vann, men etter en tre-fire liter og tre runder der jeg nesten begynner med hjertelungeredning går piffen ut og hun ligger og flyter på rygg som en strandet hval og bare “hviler seg og vasker håret”.

Etter et kvarter i slikt modus gikk hun og Eir i dusjen. Eir som både hadde hatt gym på skola og deltatt på den nyoppstartede ungdomstreningen før svømminga følte på at det var nok fysisk fostring for en dag.

Så da jeg kom tuslende i dusjen var jeg i den noe uvanlige situasjonen at jeg kun hadde meg selv å ta vare på. Dis var ferdig ekspedert og påkledd og kunne høylydt fortelle alle som ville høre at hun hadde vasket både fjes, hals, mage, rumpe og tissemus! Og håret!!!

Så der sto jeg, nesten handlingslammet. En dusj, bare meg. What to do??

Jeg vasket meg, hadde sjampo i håret, balsam, nøt varmt vann nedover ryggen…

Da jeg kom ut i bilen etterpå dro jeg handa gjennom håret. Og kjente straks at her var det noe som ikke helt stemte.

Balsam. Håret var fullt av balsam.

Men jeg mener, vi manglet både melk og loff så en liten tur på Coopen, med håret fullt av balsam, det er da ypperlig kveldsfordriv på en tirsdag.

Vel hjemme fant jeg en kilo tomat i kjøleskapet. Jeg aner altså ikke hva jeg tenkte på før jul, men jeg hadde tydeligvis en plan om å spise en himla masse tomater.

Men sammen med en paprika, noe purrerester en løk og noen hvitløk så laget jeg altså mitt livs første hjemmesnekra tomatsuppa.

Jeg og Isa koste oss stort etter at Yme og Dis var lagt. Hjemmelaget tomatsuppe og toast.. (jeg må forklare tosten: i går kjøpte Henning en gammel loff.. jeg lurte på hvorfor. Toast! Vi skal ha toast til kvelds sa han. Og toast hadde de.. alle utenom meg. For når jeg hadde lagt Dis så hadde de jammen meg spist opp hele loffen! Så da kjøpte jeg min egen loff! Og fikk reddet halve før Yme og Henning fortærte den også)

Men altså, hjemmelaget suppe og toast. Ikke ille på en tirsdag! Og resten av suppa tar vi i morgen. Da er det onsdag, eller OBS OBS OBS STYGT ORD KOMMER: småfettlørdag som man også sier i nordnorge…