Hei.

Vi var godt i rute i formiddag. En siste liten handletur og kaffebesøk før vi spiste Eir’s fantastiske fiskesuppe fra juletallerkener.

Så begynte vi på det, som for Isa, er høydepunktet i julestria. Vi pyntet juletreet. Og man vet at man begynner å få store unger når mann og barn tar seg av lyssettingen av treet. Med en hel lenke nye lys i tillegg til de gamle. Jepp, vi er litt lysgale her i huset.

Jeg har kjøpt noen nye julekuler i år. Jeg klarte rett og slett ikke å gå forbi denne her på søstrene grene

De fine englene mine kom i toppen. Isa hadde fått en julekule formet som en hestekarusell, den nydeligste julekule hun noen gang hadde sett. Den lille julekrybben i glass fikk henge høyt. Den nye nøtteknekkerkongekula til Eir fremst. Det ble nydelig. Som juletrær alltid blir.

Så så vi både Skomakergata, Julekongen, Pakten og Det store eksprimentet.. det tar litt tid å pløye gjennom fire julekalendere hver kveld, men vi klarer det! Og så var det leggetid på de minste.

Det var ikke leggetid på oss andre. Isa ble tvangsbeordret på kjøkkenet for å skjære druer til druesalaten, Eir gjorde flere ting på en gang, både druesalat og italiensk salat ble tryllet frem og jeg konsentrerte meg om årets juleaspik!

Plutselig hørte vi et brak! Og “dæven!!!!” Og “*********” fra stua.

Og der lå det. Juletreet. På gulvet. Med knuste julekuler.

Den mest knuste julekula var jo Isas hestekarusellkule. Og nøtteknekkerkongen. Og en engel fra toppen. Og julekrybba i glass.

Isa gråt, jeg prøvde å trøste. Det er slikt som skjer minst en gang i livet. Noen julekuler skal man miste på veien. Faren var mer praktisk. “Søstrene grene er åpne i morgen og du får bare bli med meg til byen Isa, vi skal redde jula!!”

I følge Isa er nå jula 2018 den værste som noen gang har vært! Først blir grøtfesten på skola avbrutt av at politiet må komme og lete etter en skummel mann utenfor skola, så ramler juletreet. Kan det bli værre? I tillegg har det vært kaketyver i boden og spist opp nesten alle fattigmennene og smultringene. (Jeg tror muligens hun kjenner tyven, men tyven virker å ha fortrengt ugjerningene)

Vi fikk plukket opp glassbiter. Og vi tok all pynten av juletreet igjen mens Henning holdt det oppe.

Nå står det der, kun med lys og bundet fast til trappa. Vi er litt usikker på hva som skjedde, men tror en del av foten knakk. Eller så ble det litt fremtungt med all pynten.

Uansett, det er bare lille julaften i morgen, og til forskjell fra da jeg var liten og knuste julekuler er butikken åpen selv om det er søndag. Isa og Henning skal redde jula og vi får pynte juletreet en gang til. Salatene er kommet i kjøleskapet, aspiken stivner, så uten dette uhellet hadde vi jo ikke hatt noen ting å gjøre i morgen.

1 Kommentar on Den værste julen noengang!

  1. Oi, det er ikke gøy når juletreet deiser i gulvet, men julen den kommer uansett, heldigvis. Ønsker dere alt det beste for julen.
    Ingrid Tunheim Vil gjerne at du leser denne blogposten Kjære fine degMy Profile

Stengt for kommentarer.