Hei.

Det skulle være en trivelig ettermiddag. Sirupsnippbakedagen! I fjor hadde jeg og Yme det kjempekoselig på kjøkkenet når vi laget sirupsnipper.

Det startet bra. Eir hadde laget deigen ferdig til oss, så da middagen var spist var det bare å sette i gang med kjevlet. I år meldte også Dis seg på.

Jeg kjevlet og Yme og Dis hadde annenhver gang til å kjøre rulla som skjærer ut snippene. Den er egentlig laget for fattigmann slik at det blir et hull i midten. Men det tettet vi igjen med en skoldet mandel. Så la Yme de på stekebrettet og inn i ovnen bar det.

Da første brett var vel ute og kakene såpass kalde gikk an å prøve var vi like spente både Yme og jeg.

Yme knasket i seg den første…. den hørtes både sprø og god ut.

“Ja, mamma…. di va go på smak, mæn æ trur nok at du må jobb litt mæ utseende!”

At det var? Nå var det ikke jeg som kjørte den utstikkeren. Jeg ville ha meg frabedt skylden for skjeve kanter… men jeg prøvde meg med et diplomatis: nå er det jo smaken som teller, ikke hvordan de ser ut!

“Mæn mamma, man spis faktisk like mye mæ øyan!”

Hva i svarte? Sto min seks år gamle sønn her og seriøst kritiserte sirupsnippene? Som, bare for å presisere det, han selv stort sett hadde utformet.

“Han Pascal si det!” Pascal?? PASCAL?

“Altså, æ trudde jo vi sku øv oss til Hele Norge baker, mamma? Den tekniske utførelsen a kakan e slætt ikke bra!”

Sånn kan det gå. Jeg trodde vi hadde en trivelig bakestund en uke før jul, Yme på sin side trener vist til et nytt mål. I Hele Norge baker trenger man ikke å være verdensmester først for å bli med, og det er så mye enklere å trene på innendørs om vinteren. Så plutselig ble hans nye interesse for oppskrifter litt mer forståelig…

1 nyttårsdag tror jeg Mesternes mester er tilbake på TV. Da har det forhåpentligvis kommet noe snø ved vogna så vi kan hive ham ut på ski. For sånne kritiske komentarer på kjøkkenet tror jeg ikke mammaen er så veldig interessert i..

Dog har ikke den manglende tekniske utførelsen lagt noen demper på nytelsen i ettertid. Sirupssnipper i matpakka hele uka. Uten mer klager…

Og pepperkakene i år er meget gjennomtenkte i pynten.. jeg skylder på pascal..