Hei.

På torsdag begynte Yme å innse alvoret. Om det skal bli jul her så hjelper det ikke at faren står ute i lift time etter time og henger opp julelys (ok, det ble noen lys på de små vinduene i tredje etage også..)

Noen måtte ta ansvar for kakebakingen. Og etter å ha sett en hel sesong “hele norge baker” så følte Yme seg mer enn klar til å ta fatt på oppgaven.

Det første hinderet viste seg å komme kjapt. Oppskriften var håndskrevet. Et halvt år ut i første klasse mestrer man både små og store bokstaver. Men mammaens handskrift. Hun er lege, det sier vel alt. Når en dobbel T ser ut som en H og F som T.. ja da er det ikke lett.

Heldigvis fantes det en storesøster som kunne tyde kråketærne og som i tillegg kunne stille inn vekta på gram og ikke pund eller hva det nå var den målte.

Egg ble pisket, sjokolade smeltet. Dette hadde han sett på tv, så det gikk som en lek.

Litt vrient å røre inn de der puffede risene men det gikk. Til slutt var det bare å sette 60 risboller til avkjøling.

Og mens de stivnet tok han fatt på neste kakesort med samme iver. Knadde sammen mel, sukker og melis. Strødde perlesukker på og inn i ovnen. Vi aner ikke hva de heter, men de var enkle å lage og en syvåring kan stolt slå seg på brystet over resultatet. Og dagen etter tok han med risboller til hele klassen, inkludert læreren. For som han sa: om æ tar mæ tel ho så lar ho oss sekkert spis risbolla i skoletimen!

Eir på sin side syntes lillebroren begynte å yppe vel mye. Det er tross alt hun som er kjøkkenets dronning her i huset. Så hun satte røre til krumkaker.

Den fikk svelle mens vi så skomakergata og julekongen og mens jeg fikk to rimelig trøtte småsøsken til sengs stekte hun krumkaker som hun aldri har gjort annet. Det vil si, det er hun som har stekt krumkakene de tre siste årene. Jeg forsøkte en gang, hun tok over for jeg kan mange ting her i verden, men å steke krumkaker er ikke en av dem.

Isa… hun tok seg av smakingen og var vel fornøyd med arbeidsfordelingen.

Jeg må si at jeg begynner å se lyst på julestri. Det viser seg at Isa er en habil julegavepakker.. så det gikk unna i en fei i dag..

Mormor kom og hun og Eir laget smulteringer, av deigen Eir satte i går kveld. Og mens jeg la Yme i kveld laget Eir og Isa bunn og krem til Sara Bernard.

Videre lærte jeg Eir å lage gomme og mens jeg og Henning ryddet loftstua så laget hun sursilden.

Så nå nærmer det seg. I morgen skal jeg og Isa pynte stua. Og da er det bare sirupsnipper, julbrød, vanlig brød og aspik igjen så tror jeg jammen meg at vi er i mål. Og rulla må kokes. Den holdt jeg jammen på å glemme..

Det gjelder å utnytte alle ressurser. Alle er god til og liker å gjøre noe. Tilsammen blir det bra. Vi gleder oss til jul!

3 Kommentarer on Det begynner å dra seg til..

  1. Så utrolig flott lesing om alle mann i arbeid for å få julen i hus. Det er familien sin det.som skaper jul med iver, samhold og glede.
    Ingrid Vil gjerne at du leser denne blogposten Believe in loveMy Profile

  2. Det er så imponerende!
    Begge to som bake helt alene. Jeg sa det ifjor og jeg sier det igjen: jeg eeelsker krumkaker og kunne gjerne lånt Eir litt altså. Hun er helt rå!

    Og snille omtenksomme Yme som tok med kaker til klassen 💙

    God jul til dere alle 🤩

Stengt for kommentarer.