Julehuset vårt vekker jo en smule oppmerksomhet. I følge Yme så er dette normen, dette er sånn man skal pynte til jul. Vi kjørte til Bodø på søndag og til tross for lysende husfasader over alt så mente han at folk i området her slett ikke forstår seg på julelys. En ekte sønn av sine foreldre. 

Vi gikk jo på en liten smell i byen. En lysende snømann på en drøy meter har nå fått plass ved siden av nissene nede i gangen. En lysende nisse bor på trappa. Og Henning og Yme dro på biltema. 

For det skal sies, i vrimmelen av positive kommentarer om det huset vårt så er det altså noe som har gått igjen. “Nordsiden? Skal dere ikke gjøre den ferdig. Lys i mønet? Det ser litt halvferdig ut..” Det er jo så en lysgal juleentusiast får vondt både i sjel og mage og søvnløsheten kom sigende. 

Men hva skal man med fiender til når man har gode venner? I dag sto det en lift på gårdsplassen, og siden gradestokken for omtrent første gang i vinter krøp godt ned under null var det jo en vakker kveld for Henning å stå 15 meter til værs å montere julelys. 

Så nå er nordveggen ferdig. Med lys rundt de to øverste vinduene og på mønet. Og hekken har fått lys. Og det siste reinsdyret i rekka har kommet opp. Julefreden kan senke seg i sjelen. Og Henning sitter nå, lettere frostskadd i godstolen og nyter en velfortjent Pepsi Max. Og når vi legger oss skal han få en skikkelig suss. 

Og før noen spør……. Nei, vi skal ikke ha lys rundt de små vinduene i tredje på fremsiden. Noe må vi ha å glede oss til neste år. Da tror jeg at jeg skal høre om ikke Biltema har lyst til å inngå en avtale med oss. Og Polarkraft… Jeg mener, bedre reklame for julelys og stødige strømleveranser kan det jo ikke bli..

1 Kommentar on En lift, og lysende lykke..

  1. Jeg blir så glad av alle lysene. Jeg kan ikke slenge meg på samme trend, da jeg bor tre millimter fra naboen, og det vi har et ulik t forhold til pynting 😀
    Men, treet hagen, trærne ved inngangspartiet og kjeglegrana i hagen har fått lys på: Så kom ikke å se at vi ikke tenner lys i mørketida. Morsomt fortalt. Og, du , hils han med den forfrosne foten
    Nann Karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Stressfri desember, 10 tipsMy Profile

Stengt for kommentarer.