Hei.

For noen år siden var jeg i Trondheim før jul. På torget var det julemarked. En av bodene ble betjent av nonner. Fra baltikum. De solgte ikoner og de hadde noen alldeles nydelige julenisser utskjært i tre. Håndmalt.

Julenissene kostet jo veldig mye penger. Så det ble ingen julenisse. Jeg har angret siden.

Tallinn har ganske mange souvenirbutikker. Allerede i den første vi var innom så jeg julenisser. De fantastisk fine, nydelige håndlagde julenissene. De hadde også et sjakkbrett i rav.. og med tinnsoldatbrikker. Etter en trist samtale med meg selv om at sjakkbrett i rav til 3000 kroner ikke er det jeg skal kjøpe til Yme selv om han ønsker seg sjakkbrett til jul, tuslet vi ut. Uten sjakkbrett og uten julenisse. For når de hadde julenisse inden første souvernirbutikken man titter inn i så må de jo sikkert ha dem i de fleste..

Henning elsker meg. Veldig høyt. Jeg kan si at Henning har sett innsiden av åtti prosent av souvernirbutikkene i Tallinn. Tolmodig ventende mens jeg har jaktet på den perfekte julenissen.

For det er slett ikke alle souvernirbutikker som har dem. Slett ikke alle! Og man vet ikke hvilke som har julenisser før man har tittet inn.

Og når man først har funnet en så kan det jo være at den neste man ser er enda finere. Men jeg mener. Når jeg først skal kjøpe den dyreste souverniren jeg noengang i mitt liv skal kjøpe så må jeg jo tross alt finne den rette.

Så Henning har gått og gått, holdt sekken tolmodig mens jeg har tittet, holdt, snudd og vendt på julenisser. Han elsker meg, det må disse dagene være det beste beviset på.

Jeg visste jeg hadde sett en bod på torget med nisser. Men fant den ikke igjen.

Men så, i en tverrgate.. der var den. I vinduet. Med julemotiv på magen. Julenissen min..

Den skal få hedersplassen i englekoret til jul..

Henning er lykkelig, jeg er lykkelig. Det ble en fin kveld. Problemet mitt i dag er at jeg fant boden på torget der de har den fineste samling julenisser jeg har sett……. Henning dro meg bort, langt unna… nå sitter jeg på kafe.. og lurer litt på om ikke den julenissen trenger en lillebror..

5 Kommentarer on Jakten på julenissen… i Tallin…

  1. Selvfølgelig må du gå for lillebror til nissen! Det er dumt å angre når du kommer hjem… Da er det bedre å gi den bort;)

  2. Klart den må ha en lillebror! I 2005 var jeg i London, på bruktmarkedet Notting Hill og der fant jeg to små mugger, gamle og nydelige med et hestemotiv, en liten og en litt større. Jeg kjøpte bare den lille, for vi reiste med kun håndbagasje og kofferten var smekkfull. Jeg har angret i 13 år. Kjøp en lillebror!

Stengt for kommentarer.