Hei.

I fjor hadde Eir en stand på julemessa her på Inndyr. Jeg var da så lei popcorn at jeg kunne spy. For det Eir solgte var karamellisert popcorn.

Å lage en bolle karamellisert popcorn er ikke så vanskelig. Å lage tre fulle søppelsekker med samme greia.. det tar sin tid.

Men man skal jo støtte ung tiltakslyst. Og i år har hun måttet kjøpe alle ingrediensene selv. Det har blitt regnet og gjort overslag og det har vært ymtet frampå om at om vi bare pakket i brødposer ville det blitt mye billigere enn de cellofanposene mammaen sa hun skulle kjøpe.

Popcorn har blitt målt og veid og man har kommet frem til den ideelle vekt på en pose. Priser har vært diskutert og vi har landet der vi tror salgbarhet og inntjening gir et levelig resultat.

Vi har ikke forhandlet om min timelønn. Faktisk har jeg gitt fra meg en legevakt for å pakke popcorn i cellofanposer. Men er man mamma så er man jo også ulønnet slave. Sånn er jo livet.

Så her har det lukter popcorn i to døgn. Vi gikk for mikropopcorn i år. Et fremskritt fra fjoråret..

Hun står selv for karamellen. Koketid og røretid er justert til sekunder og natronmengden nøye justert..

Jeg får det ærefulle oppdraget det er å røre karamellen i popcornet. Det vil si, jeg grabbet til meg oppdraget da jeg ikke ønsket popcorn ut over hele gulvet på kjøkkenet..

Etter videre foredling av råvarene er tiden kommet for pakking. Heller ikke her er det tilfeldigheter og alle poser veies. Her skal ingen lures. Alle poser er like..

Vi har kommet oss så langt at noen poser er ferdige. Årgangen virker god..

Vi har gått for to ulike størrelser og er litt i tenkeboksen på hvilken vi skal lage mest av.

På julemessa skal hun få sitte selv. Ordne stand med duk fra bestemor og diverse pynt. Lage plakater. Og selge. Det gikk bra i fjor. Hun fikk en fin fortjeneste og kjøpte skytterjakke for pengene.

Joda, det blir litt styr på meg og denne uka. Men hun har lært at ingredienser koster penger. At man må investere for å tjene noe og at det ligger mange timers jobb bak noe som ser så lite og kjapt ut som en pose popcorn.

Så nå er det bare å håpe på at kundene strømmer til på lørdag. Jeg har prøvesmakt, og de kan anbefales på det sterkeste..

1 Kommentar on Gründervirksomhet i Casa Didriksen

Stengt for kommentarer.