Hei.

Som skrevet i går så hadde jo Isa laget en husarbeidsplan for uka. Og jeg så for meg en kveld på vaskerommet. For den planen så sånn ut i går.

Nå har det seg jo slik at en mandag på jobb etter en ukes høstferie gjerne drar litt ut. I allefall når man i tillegg har vaktradioen. Så klokka var vel nærmere halv seks da jeg kom hjem. Trøtt, sliten og sulten.

Eir og Dis hadde laget middag. Karbonader og ovnsbakt søtpotet. Livet smilte. Og planen. Planen hadde på mirakuløst vis endret seg. For nå så den sånn ut.

Så Yme hadde dekket bordet, pappaen hadde tatt oppvasken og Isa sto klar til å tømme oppvaskmaskinen. Eir kunne fortelle at hun hadde løst oppgaven sin eksemplarisk med å vaske de skitne regnklærne Dis hadde med fra barnehagen og hengt dem opp. Er det noen sak…

Yme har imidlertid lagt inn protest. Han har talt over og han har to ganger dekke bordet alene, en gang sammen med noen og en gang oppvask sammen med noen. Dis på sin side har tre ganger dekke bordet sammen med noen! Kan det bli mer urettferdig. Jeg unnlot å spørre om han heller ville ha klesvask, men prøvde å si at Dis tross alt bare er tre år.

“Ja!! ho e tre år! ikke ein beibi. Ho klara da å dækk på bordet. Ho klara masse!! MASSE!!”

Og i kveld, der jeg som nyvalgt foreldrerepresentant i barnehagen satt og leste barnehagens årsplan så tror jeg jammen han har rett. For jeg tror hun er smartere  enn vi tror. Jeg tror faktisk hun har lest den årsplanen. Jeg føler meg ganske sikker på at hun har lest den faktisk.

Så neste uke blir det nok noen helgule ruter på den planen ja..